Ako odomknúť rúru GE: 8 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako odomknúť rúru GE: 8 krokov (s obrázkami)
Ako odomknúť rúru GE: 8 krokov (s obrázkami)
Anonim

Samočistiaca funkcia rúry šetrí čas a zvyšuje bezpečnosť čistenia rúry. Počas čistiaceho cyklu a hodinu po ňom sa vaša rúra zablokuje, aby ste sa nemohli dotknúť horúcej rúry alebo dýchať výpary. Rúra môže príležitostne zostať v uzamknutej polohe, aj keď ste prepli prepínač zámku. Našťastie existuje niekoľko spôsobov, ako odomknúť rúru GE.

Kroky

Metóda 1 z 2: Resetovanie počítača rúry

Odomknutie rúry GE, krok 1
Odomknutie rúry GE, krok 1

Krok 1. Resetujte istič

Resetujte počítač rúry prepnutím vypínača, ktorý ovláda rúru, na päť minút do „vypnutia“. Istič môže byť vo vašej garáži alebo na vonkajšej strane domu.

  • Najlepším spôsobom, ako určiť, ktorý vypínač napája vašu kuchyňu, je pokus a omyl. Nechajte kuchynské svetlo zapnuté a vyskúšajte každý spínač, jeden po druhom.
  • Nechajte vypínač na chvíľu vypnutý a znova ho vráťte do polohy „zapnuté“.
  • Budete vedieť, že sa rúra resetovala, pretože čas rúry bliká „12:00“.
  • Mnoho domov alebo bytov označí ističe, aby sa tomuto procesu vyhli.
Odomknite rúru GE, krok 2
Odomknite rúru GE, krok 2

Krok 2. Otestujte nastavenie čistenia

Ak je rúra stále zamknutá, cyklus spustíte znova stlačením tlačidla samočistenia. Nechajte pôsobiť 30 sekúnd a potom samočistiaci cyklus zrušte. Znova vyskúšajte páčku zámku dverí.

Je dôležité si uvedomiť, že po spustení funkcie samočistenia musíte počkať, kým sa rúra ochladí

Odomknite rúru GE Krok 3
Odomknite rúru GE Krok 3

Krok 3. Nastavte nový cyklus

Naprogramujte krátky samočistiaci cyklus od jednej do dvoch hodín. Nechajte rúru vychladnúť a skúste to znova. Ak stále nemáte šťastie a čakali ste dostatočne dlho (jednu až tri hodiny), je čas vypnúť rúru.

Odomknite pec GE, krok 4
Odomknite pec GE, krok 4

Krok 4. Odstráňte všetku energiu z rúry

Vráťte sa k ističu, ktorý ovláda rúru, a vypnite ju. Vráťte sa do rúry a vyskúšajte, či zámka krátko funguje. Teraz jemne presuňte rúru von zo steny. Postupujte podľa napájacieho zdroja, ktorý je pripevnený k stene, a odpojte napájanie.

Ak plánujete manuálne odomknutie dverí rúry, odpojte rúru

Metóda 2 z 2: Ručné odomknutie rúry

Odomknite rúru GE, krok 5
Odomknite rúru GE, krok 5

Krok 1. Počkajte

Uistite sa, že ste na ukončenie cyklu samočistenia počkali viac ako hodinu, než rúru odomknete. Ovládanie pred týmto časom môže byť príliš horúce. Nemalo by sa odomknúť, kým rúra nevychladne.

Odomknite rúru GE, krok 6
Odomknite rúru GE, krok 6

Krok 2. Skontrolujte napájanie

Prerušte napájanie rúry tak, že preklopíte vypínač alebo rúru úplne odpojíte od steny. Ak ste sa už pokúsili odstrániť problémy s rúrou, mali ste sa pokúsiť odstrániť z nej všetku energiu.

Postupujte podľa káblov v zadnej časti rúry, aby ste predišli odpojeniu plynového kábla

Odomknite rúru GE, krok 7
Odomknite rúru GE, krok 7

Krok 3. Použite drôtený vešiak

Rozložte drôtený vešiak a vytvorte háčik, ktorý môžete použiť na preklopenie vypínača. Plochý háčik prevlečte priestorom medzi dvierkami a hlavnou časťou rúry GE. Umiestnite háčik nad západku. Jemným potiahnutím uvoľnite zámok. Môže to trvať niekoľko pokusov.

  • Dávajte pozor, aby ste povrchovú úpravu rúry nepoškodili drôteným vešiakom.
  • Ak sa naďalej zobrazuje chybové hlásenie, že vaše dvere sú zamknuté, aj keď nie sú, správu zrušíte stlačením tlačidla Zrušiť alebo Vypnúť.
Odomknite rúru GE, krok 8
Odomknite rúru GE, krok 8

Krok 4. Odpojte dvierka rúry

Ak sú v hornej alebo prednej časti skrutky, ktoré pripevňujú vrchnú časť rúry k základni, odskrutkujte ich a vytiahnite rúru hore. Mnoho novších rúr bude mať tieto skrutky skrytejšie ako staršie modely. Akonáhle ste v rúre, prepnite zámok zvnútra rúry. Zámok by mal byť v strede hore v dverách. Mali by ste vidieť jasnú západku, ktorá je nastaviteľná.

  • Pri prepínaní zámku budete potrebovať priateľa, ktorý vám pomôže zdvihnúť ťažkú varnú dosku.
  • Ak sa naďalej zobrazuje chybové hlásenie, že vaše dvere sú zamknuté, aj keď nie sú, správu zrušíte stlačením tlačidla Zrušiť alebo Vypnúť.
  • Mnoho rúr umiestňuje tieto skrutky na vnútornú stranu rúry, takže budete musieť vyskúšať inú techniku alebo zavolať špecialistu.

Tipy

Ak ste sa pokúsili resetovať elektrickú energiu, zopakovať samočistiaci cyklus a ručne prepnúť spínač, zavolajte zákaznícky servis GE na číslo 1-800-432-2737. Môžu naplánovať čas, kedy opravár navštívi váš domov

Odporúča: