Ako si vyrobiť čínsky gong: 5 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako si vyrobiť čínsky gong: 5 krokov (s obrázkami)
Ako si vyrobiť čínsky gong: 5 krokov (s obrázkami)
Anonim

Gong je jedným z najstarších hudobných nástrojov na svete a pozostáva z plochého kovového disku, ktorý rezonuje pri údere paličkou. Najbežnejšou formou Gongu v západnom svete je „čínsky gong“, nazývaný tiež tam-tam alebo Chau gong. Tieto gongy sa dodávajú v rôznych veľkostiach a sú vyrobené z mosadze alebo bronzu. Ručné kladenie autentického čínskeho gongu je mimo finančného a technického dosahu väčšiny ľudí, ale čínsky gong si môžete vyrobiť doma pomocou niekoľkých improvizovaných materiálov. Tento projekt je skvelý na výrobu hudobných nástrojov pre deti alebo na rozšírenie zbierky improvizovaných bicích nástrojov.

Kroky

Vytvorte čínsky gong, krok 1
Vytvorte čínsky gong, krok 1

Krok 1. Zhromaždite svoje materiály

Na výrobu domáceho gongu budete potrebovať jednorazovú formu na koláč alebo koláče, elektrickú vŕtačku a niekoľko šnúr alebo špagátov na zavesenie. Na paličku môžete použiť takmer čokoľvek, ale bude musieť mať dlhú rukoväť a relatívne mäkkú hlavu.

Vytvorte čínsky gong, krok 2
Vytvorte čínsky gong, krok 2

Krok 2. Do koláčovej formy vyvŕtajte otvory na zavesenie

Gong bude potrebovať otvory, ktoré budú zavesené na šnúrke. Začnite tým, že elektrickú vŕtačku nasadíte o niečo širší ako priemer svojej struny. Vyvŕtajte 2 otvory v blízkosti hornej časti panvice, zhruba 15 cm od seba.

Vytvorte čínsky gong, krok 3
Vytvorte čínsky gong, krok 3

Krok 3. Smyčku prevlečte cez gong

Začnite prevlečením šnúrky prvým otvorom zozadu dopredu a potom prevlečte šnúru druhým otvorom spredu dozadu. Voľný koniec šnúrky priviažte na druhú stranu šnúrky, aby ste vytvorili očko šnúrky približne rovnakého priemeru ako koláčová forma. Prebytočný povraz odstrihnite nožnicami.

Vytvorte čínsky gong, krok 4
Vytvorte čínsky gong, krok 4

Krok 4. Zostrojte paličku na úder na gong

Paličku na gong môžete improvizovať z materiálov, ktoré už máte doma. Napríklad malú paličku je možné vyrobiť tak, že špičkou ceruzky prepichnete zátku na víno. Držte ceruzku v ruke a korkovým koncom zasiahnite stred gongu. Alternatívou je vziať dlhý predmet, ako je ceruzka alebo vareška, a okolo jedného konca silne omotať elektrickú pásku, aby sa vytvoril tvar žiarovky. Na zalepenie gongu použite zalepený koniec.

Vytvorte čínsky gong, krok 5
Vytvorte čínsky gong, krok 5

Krok 5. V prípade potreby zaveste gong zo stojana

Na gong sa dá hrať tak, že ho vyberiete zo struny so šnúrkou a udriete ho voľnou rukou. Ak však chcete svoj čínsky gong namontovať zo stojana, môžete si ho postaviť z materiálov, ktoré máte doma. Sláčikové očko by malo byť zavesené na vodorovnej vzpere podopretej 2 zvislými stĺpmi na každej strane. Tieto podpery môžu byť vyrobené z lepenky, PVC rúrky alebo akéhokoľvek iného pevného domáceho materiálu.

Odporúča: