3 spôsoby nákupu elektronickej sady bicích

Obsah:

3 spôsoby nákupu elektronickej sady bicích
3 spôsoby nákupu elektronickej sady bicích
Anonim

S množstvom rôznych zvukových možností v celom rade hudobných žánrov je elektronická súprava bicích niečo ako viac bicích súprav v jednom! Navyše vám dáva možnosť vyskúšať si svoje zvukové inžinierske schopnosti úpravou a mixovaním skladieb. Na trhu je veľa rôznych možností v rôznych cenových bodoch, takže budete musieť zvážiť rozpočet a svoje štandardy kvality. Ak môžete, je vždy dobré vyskúšať si sady, ktoré zvažujete, osobne.

Kroky

Metóda 1 z 3: Hodnotenie kvality

Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 1
Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 1

Krok 1. Vyberte si sieťové hlavy pre najrealistickejší zvuk a dojem

Sieťové hlavy sú najlepšou možnosťou povrchu, ak hľadáte niečo skutočne realistické. V ich cite a odraze sú najbližšie k skutočnému bubnu. Ako skutočný bubon sú veľmi citlivé na to, kam udriete, pričom pri údere na rôzne miesta vydávajú rôzne zvuky.

  • Sieťové hlavy sú navyše laditeľné! Môžete ich prispôsobiť požadovanej tvrdosti.
  • Za vysokú kvalitu si však budete musieť vybrať nejaké peniaze navyše-sieťové hlavy sú najdrahšou povrchovou možnosťou.
  • Silikónové hlavy sú špičkovou alternatívou k sieťovým hlavám. Aj tieto stoja za zváženie.
  • Mylarové hlavy sa bežne používajú aj ako hlavy elektronických súprav bicích. Upozorňujeme však, že môžu byť výrazne hlasnejšie.
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 2
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 2

Krok 2. Vyberte si gumené podložky, ak chcete niečo o niečo lacnejšie

Gumové podložky sú lacnejšou možnosťou. Napriek tomu, že sú považované za menej kvalitné ako sieťové hlavy, stále ponúkajú zvuk dobrej kvality. Gumové podložky sú kompaktnejšie a konzistentnejšie v type zvuku, ktorý produkujú.

  • Ak chcete so svojou súpravou vytvárať trvalé slučky, konzistencia gumových podložiek je obrovským bonusom.
  • Povrchový pocit je však vecou preferencie. Niektorí ľudia zistili, že v skutočnosti uprednostňujú lacnejšie gumové podložky pred sieťovými hlavami.
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 3
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 3

Krok 3. Skontrolujte počet senzorov na povrchu

Čím viac senzorov má daný povrch, tým realistickejší zvuk získate. Povrchy s jediným senzorom budú vydávať iba jeden zvuk, bez ohľadu na to, kam narazíte. Povrchy s viacerými senzormi vydávajú mierne odlišné zvuky v závislosti od oblasti povrchu, na ktorý narazíte, rovnako ako skutočný bubon. Sady vyššej triedy majú spravidla viac senzorov na povrch.

Ak práve začínate s bubnami alebo hľadáte niečo relatívne lacné, možno budete chcieť zvoliť súpravu iba s jedným senzorom na povrchu

Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 4
Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 4

Krok 4. Pozrite sa na povesť trvanlivosti výrobcu

Niektoré sady sú odolnejšie ako ostatné. Drahšie súpravy budú spravidla odolnejšie ako lacnejšie súpravy. Pozrite sa na online recenzie a urobte si predstavu, ako si daná zostava obstojí.

Šikovný spôsob, ako zhodnotiť trvanlivosť, je navštíviť hudobný obchod a pozrieť sa na zobrazovacie sady výrobcu. Tieto často vyžadujú veľa používania a zneužívania. Pozrite sa, ako sa darilo rôznym súpravám. Nespadlo alebo sa niečo zlomilo? Prestal fungovať povrch?

Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 5
Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 5

Krok 5. Pozrite sa, čo sada obsahuje

Všetky elektronické súpravy bicích sú vybavené základmi, ako sú modul, podložky, stojan, hi-hat ovládač a káble. Dodatočné položky, ako sú slúchadlá, palice a pedále na kopanie, však nemusia byť zahrnuté. Tieto položky môžu stáť stovky dolárov viac, preto si vždy overte, čo je súčasťou vašej sady.

  • Niektoré z týchto extra položiek už môžete mať. V takom prípade možno nebudete potrebovať súpravu, ktorá ich obsahuje.
  • Lacnejšie súpravy pre začiatočníkov zvyčajne obsahujú viac položiek navyše, pretože pokročilí bubeníci bývajú o kvalite týchto predmetov trochu vyberavejší a radšej si ich kúpia sami.
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 6
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 6

Krok 6. Uistite sa, že sa sada zmestí do vášho priestoru

Zistite, koľko miesta máte pre svoju súpravu bubnov. Potom vyberte sadu, ktorá sa zmestí do tohto priestoru. Majte na pamäti, že svoj set nemusíte držať 24/7. Elektronické súpravy bicích sa skladajú veľmi kompaktne a môžu sa uložiť v skrini, keď sa nepoužívajú.

  • Ak máte záujem o súpravu, ktorá je príliš veľká na váš priestor, možno budete môcť niektoré povrchy upevniť na tradičný hardvérový stojan (namiesto priloženého stojana), aby sa konsolidovali.
  • Nezabudnite pri svojich meraniach zohľadniť bubnový trón-stoličku, na ktorej sedí bubeník.

Metóda 2 z 3: Kontrola bicích modulov

Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 7
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 7

Krok 1. Vyberte set, ktorý bude prehrávať požadované zvuky

Modul je riadiaca doska pre vašu súpravu bicích nástrojov. Ovláda zvuky, ktoré vydáva váš set, a môže ponúkať prednastavené sady pre rôzne hudobné žánre, ako je jazz alebo hip hop. Väčšina modulov bude mať štandardné zvuky bicích setov, vrátane tomov, osídiel, činiek a kopových bicích. Ak však hľadáte väčší výber zvuku, pozrite sa na moduly vyššej triedy. Môžu sem patriť zvuky z bicích nástrojov a nástrojov bez bicích nástrojov, ako aj zvuky so špeciálnymi efektmi.

Niektoré špičkové moduly vám ponúkajú možnosť nahrávania vlastných zvukov alebo dokonca sťahovania zvukov z online knižníc

Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 8
Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 8

Krok 2. Pozrite sa na prednastavené vzory modulu

Moduly všetkých cenových rozsahov budú mať spravidla niekoľko prednastavených vzorov, čo sú jednoduché súčiastky bicích naprogramované v module. Ak ste novým hráčom na bicie, môžete tieto vzorce použiť na to, aby ste sa naučili základné rytmy.

  • Niektoré moduly, najmä tie, ktoré sú súčasťou lacnejších súprav základnej úrovne, majú niekoľko kompletných skladieb. Môžete si s nimi zahrať na tréningu alebo len tak pre zábavu!
  • Špičkové moduly vám často umožnia nahrať a zmiešať vaše obľúbené skladby. Tento softvér vám môže umožniť slučkové sekcie alebo upraviť rýchlosť prehrávania, aby ste si mohli precvičiť, ako sa vaša partia bude hodiť.
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 9
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 9

Krok 3. Vyberte modul, ktorý reaguje na vaše hranie

Citlivý modul bude produkovať zvuky, ktoré zodpovedajú vašej hernej technike. Inými slovami, ak hráte zľahka, modul by mal vydávať rovnaký ľahký zvuk, aký by produkoval akustický bubon. Pozrite sa na online recenzie na posúdenie reakcie, alebo ak môžete, vyskúšajte si súpravu sami!

Kvalitný modul by nemal mať veľké oneskorenie zvuku. To znamená, že keď narazíte na povrch valca, mal by vydávať takmer okamžitý zvuk, rovnako ako skutočný bubon

Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 10
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 10

Krok 4. Nájdite modul, ktorý má dobré recenzie na snímanie polohy

Ak chcete súpravu s viacerými senzormi na povrch, mali by ste sa na to pozrieť. Polohové snímanie sa týka schopnosti modulu reagovať na miesto, kde narazíte na bubny alebo činely. V skutočných bicích je zvuk odlišný v závislosti od časti bubna, do ktorého narazíte, a elektronický bubon s dobrým snímaním polohy môže vytvárať citlivý, realistický efekt.

Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 11
Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 11

Krok 5. Skontrolujte pripojenie modulu

Ak chcete svoje trasy sťahovať alebo upravovať digitálne, musíte sa pozrieť na druh softvéru, ktorý modul podporuje. Napríklad port USB vám umožní odosielať vaše stopy do počítačov a digitálnych pracovných staníc. Ak si chcete prehrať svoju obľúbenú hudbu, audio vstupy pre prehrávače MP3 alebo CD sú veľmi užitočné.

  • Ak vás zaujíma načítanie vlastných zvukových ukážok do vášho modulu, skontrolujte, či má túto schopnosť.
  • Počet zvukových výstupov je dôležitým faktorom, ktorý je potrebné zvážiť. Ak vystupujete na veľkých miestach, pravdepodobne budete chcieť viac zvukových výstupov.

Metóda 3 z 3: Testovanie bicích súprav

Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 12
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 12

Krok 1. Ak je to možné, otestujte sady vedľa seba

Každý má iné preferencie kvality zvuku, vzhľadu a dojmu, takže je najlepšie dostať sa do rúk súprav, o ktorých uvažujete. Hudobný obchod vám môže umožniť predvádzať súpravy. Hrajte ich bok po boku a uvidíte, čo si myslíte.

Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 13
Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 13

Krok 2. Zahrajte si prvých desať súprav z každej sady

Ako už bolo spomenuté, bicie sety budú mať rôzne „súpravy“alebo zbierky zvukov navrhnuté pre konkrétne hudobné žánre. Prejdite si prvých desať súprav, ktoré sú súčasťou každej sady, aby ste si urobili lepšiu predstavu o kvalite zvuku.

Pri každej súprave vyskúšajte každý nástroj sám. To znamená otestovať činely, malý bubon, basový bubon atď. Môže sa to zdať trochu únavné, ale je dobré vedieť, čo získate

Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 14
Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 14

Krok 3. Hrajte každý povrch na rôznych objemoch

Povrch môže znieť skvele, keď je hlasitosť nízka, ale otrasný, keď je hlasitosť natiahnutá úplne hore. Otestujte všetky zvuky na danom povrchu od jemných po hlasné.

Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 15
Kúpte si elektronickú súpravu bicích, krok 15

Krok 4. Zvláštnu pozornosť venujte kvalite zvuku činelov

Činely produkujú dlhý a komplexný zvuk, ktorý zaberá veľa pamäte, takže zvukoví inžinieri tu občas zablúdia. Uistite sa, že kvalita zvuku činelov je na rovnakej úrovni.

Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 16
Kúpte si súpravu elektronických bicích, krok 16

Krok 5. Kúpte si súpravu

Teraz, keď ste skontrolovali všetky potrebné špecifikácie a možno ste dokonca hrali jednu alebo dve sady, je načase uskutočniť nákup. Sadu si môžete kúpiť online alebo si ju môžete kúpiť priamo v hudobnom obchode. Ako každý správny lovec výhodných ponúk by ste mali porovnať cenové body, aby ste získali najlepšiu ponuku.

Tipy

  • Elektronické bicie sú tiež dobrou voľbou na turné a predvádzanie sa, pretože ich nízka hmotnosť a objem uľahčuje prepravu.
  • Elektronické bicie súpravy sú skvelou voľbou pre domáce cvičenia, pretože pri použití so slúchadlami sú prakticky tiché.

Odporúča: