Ako sa stať producentom elektronickej hudby: 14 krokov

Obsah:

Ako sa stať producentom elektronickej hudby: 14 krokov
Ako sa stať producentom elektronickej hudby: 14 krokov
Anonim

Rozhodnúť sa, že chcete byť producentom elektronickej hudby, môže byť veľmi vzrušujúce a vyvolať veľa tvorivých ambícií, ale môže byť príliš jednoduché ponáhľať sa a skončiť ako preťažení. Postupujte podľa týchto krokov, ktoré vám pomôžu začať a nakoniec sa dostať tam, kde chcete!

Kroky

Časť 1 z 5: Vedieť, čo chcete vyrábať

Mix piesní, krok 2
Mix piesní, krok 2

Krok 1. Vedieť presne, aký žáner elektronickej hudby chcete produkovať

V elektronickej hudbe je veľa rozmanitosti a na výber je mnoho rôznych žánrov a štýlov. Či už ide o house, trap, ambient alebo dubstep, je len na vás, pre aký zvuk sa chystáte. Je dobré počúvať veľa elektronickej hudby, než sa odhodláte, aby ste vedeli, aký druh hudby vás najviac vzrušuje alebo vám rozumie.

Alternatívne môžete žánre úplne ignorovať a vytvoriť niečo nové a vzrušujúce, čo je však veľmi ťažké a dá sa to najlepšie urobiť s predchádzajúcimi skúsenosťami s výrobou iných žánrov

Vytvorte elektronickú hudbu, krok 3
Vytvorte elektronickú hudbu, krok 3

Krok 2. Vykonajte malý prieskum o rôznych umelcoch

Ak sa ocitnete zameraný najmä na jeden žáner, pomôže vám to vedieť, čo budete písať, keď prvýkrát začnete. Vykonajte malý prieskum umelcov relevantných pre vami zvolený žáner počúvaním piesní, čítaním rozhovorov/článkov a čítaním recenzií. Pomôže vám to zistiť, čo ich inšpiruje k písaniu piesní, ako postupujú a ako začali vyrábať elektronickú hudbu.

  • Niektoré príklady môžu byť pre Skrillex, Flux Pavilion a Barely Alive pre dubstep; pre house Deadmau5, Disclosure, Avicii a pre trap Diplo, Jack Ü, DJ Snake atď.
  • Tiež s novým žánrom, ktorý rastie, známy ako Future bass, sa môžete pozrieť na Alana Walkera alebo dokonca Martina Garrixa alebo dokonca The Chainsmokers, ktorí produkujú aj hudbu Trap!

Časť 2 z 5: Získanie softvéru

Staňte sa producentom hudby Hip Hop, krok 10
Staňte sa producentom hudby Hip Hop, krok 10

Krok 1. Zaobstarajte si digitálnu zvukovú pracovnú stanicu (DAW)

DAW je základný softvér, ktorý sa používa na usporiadanie, sekvenovanie a vytváranie skladieb, ako aj na uchovávanie a spájanie všetkých doplnkov (nástrojov/efektov) používaných na vytváranie vašich skladieb. Vykonajte malý prieskum výhod a nevýhod rôznych DAW.

  • Ak sa rozhodujete, preskúmajte, aké DAW používajú vaši obľúbení interpreti a ktoré DAW sú vo vašom zvolenom žánri najobľúbenejšie. Medzi obľúbené DAW patrí: Cubase, Ableton Live, Logic Pro (iba OSX) a FL Studio (iba Windows).
  • Pre producentov hudby začiatočníkov by som veľmi odporučil FL Studio, ovocná edícia, ktorá stojí iba 99 dolárov, je skvelé začať!
Vložte hudbu na kartu SD, krok 7
Vložte hudbu na kartu SD, krok 7

Krok 2. Investujte do niektorých doplnkov

Doplnok (niekedy označovaný ako VST, pretože toto je bežný formát) je softvérový nástroj alebo efekt, ktorý používate v spojení s DAW na vytváranie, úpravu a manipuláciu so zvukom. Možno budete musieť investovať do doplnkov, ako sú syntetizátory, efekty mixovania/masteringu a samplery.

  • Mnoho doplnkov nie je zásadných, ale môže vám pomôcť vytvoriť zaujímavé zvuky, vďaka ktorým budú vaše piesne zaujímavé a jedinečné. Mnoho DAW má aj vlastné doplnky, takže si možno nebudete musieť kupovať žiadne vlastné.
  • Ak môžete skutočne ušetriť alebo získať nejaké peniaze, môžete si kúpiť reFX Nexus! Používajú ho takmer všetci DJ -i a hudobní producenti! Stojí 249 dolárov, ale má svoju hodnotu! Navštívte oficiálnu webovú stránku tu refx.com/nexus/

Časť 3 z 5: Získanie hardvéru

Staňte sa producentom hudby Hip Hop, krok 6
Staňte sa producentom hudby Hip Hop, krok 6

Krok 1. Zaobstarajte si vhodný počítač

Musíte sa uistiť, že váš počítač má dostatočne dobré špecifikácie a možnosti, aby zvládol spracovanie, ktoré budete potrebovať na výrobu hudby. Väčšina producentov nepotrebuje masívne výkonný počítač, ale závisí to od druhu techník a zvukov, ktoré chcete produkovať. Na začiatku bude vaše spracovanie pravdepodobne iba základné, takže špičkový počítač nie je od začiatku potrebný.

  • V dnešnej dobe sú však na spustenie DAW a VST potrebné aspoň určité minimálne požiadavky. Sú uvedené nižšie:

    • Procesor Intel Core i3
    • RAM 4 GB
    • Grafická pamäť 1 GB
    • Úložisko závisí od toho, koľko softvéru používate, ale je potrebných najmenej 500 GB.
Vytvorte elektronickú hudbu, krok 4
Vytvorte elektronickú hudbu, krok 4

Krok 2. Získajte zvukový systém

Okrem počítača budete potrebovať aj nejaký hardvér, pomocou ktorého budete monitorovať a počúvať, čo vytvárate. Získanie najlepšej kvality zvuku je dôležité pre profesionálny a vybrúsený zvuk. To znamená, že by ste mali byť ochotní minúť na to podstatne viac peňazí, ako by ste dali na bežné počúvanie hudby. Na to budete potrebovať buď slúchadlá alebo štúdiové monitory (reproduktory).

Mnoho ľudí dáva prednosť monitorom a bude tvrdiť, že umožňujú lepšiu čistotu a presnosť, ale dobré slúchadlá sú spravidla lacnejšie ako dobré monitory. Pred kúpou si urobte malý prieskum, aby ste zistili výhody a nevýhody každého z nich. Medzi obľúbené značky monitorov patria KRK, Yamaha a M-Audio. Medzi obľúbené značky slúchadiel patria Sennheiser, Audio-Technica a AKG

Staňte sa producentom hudby Hip Hop, 13. krok
Staňte sa producentom hudby Hip Hop, 13. krok

Krok 3. Investujte do nejakého nepodstatného hardvéru

To môže zahŕňať hardvér, ktorý uľahčí vytváranie hudby, ale nie je nevyhnutne potrebný na tvorbu hudby. Medzi nepodstatné položky hardvéru (pre elektronickú hudbu) môžu patriť: zvukové rozhrania, mikrofóny, MIDI ovládače/klávesnice a hardvérové syntetizátory/procesory.

Mnoho ľudí tvrdí, že zvuk generovaný hardvérovými syntetizátormi je nadradený akýmkoľvek softvérovým doplnkom, ale je to vec vkusu a bežný poslucháč si to nevšimne (navyše hardvérové syntetizátory môžu byť veľmi drahé)

Časť 4 z 5: Naučte sa používať svoje zariadenie

Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 1
Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 1

Krok 1. Naučte sa ovládať svoj DAW

Najdôležitejším krokom k efektívnej hudobnej produkcii je vedieť, ako zo svojho softvéru vyťažiť maximum, a to platí najmä pre váš DAW. Naučiť sa používať DAW môže pre prvých producentov vyzerať veľmi skľučujúco a niekedy môže ľudí odradiť od vytvárania hudby dokopy. Akonáhle však budete môcť svoj DAW efektívne používať, bude prehrávanie hudby oveľa jednoduchšie.

  • Nezabudnite si dôkladne prečítať návod k svojmu DAW. Pomôže vám to porozumieť oficiálnym funkciám a používaniu rôznych aspektov vášho DAW a tiež spôsobom, ako používať softvér podľa ľudí, ktorí ho navrhli.
  • Pozrite si návody na používanie DAW na YouTube. YouTube môže byť neoceniteľným zdrojom, pokiaľ ide o štúdium hudobnej produkcie, pretože je k dispozícii mnoho bezplatných vysokokvalitných návodov pre rôzne úrovne odborných znalostí.
Vstúpte do hudobného divadla, 17. krok
Vstúpte do hudobného divadla, 17. krok

Krok 2. Naučte sa používať svoje doplnky

Naučiť sa používať svoje doplnky, najmä na syntézu, môže byť jednou z najnáročnejších úloh, ako sa naučiť produkovať hudbu. To platí najmä preto, že mnohé doplnky sa pýšia jedinečným a intuitívnym spôsobom práce. To si bude vyžadovať podobný prístup k učeniu sa používať DAW. Ešte raz si prečítajte manuál a využite návody na YouTube. Väčšina doplnkov má tiež širokú škálu predvolieb, ktoré vám umožnia robiť dobrú hudbu bez toho, aby ste boli zahltení radom gombíkov a prepínačov.

Hlavne sa nevzdávajte, pretože ovládanie predvolieb jednou myšou môže byť na začiatku náročné a mätúce, ale čím viac budete cvičiť, tým budete lepší! Nebojte sa, určite to zvládnete

Mix piesní, krok 1
Mix piesní, krok 1

Krok 3. Naučte sa používať svoj hardvér

Naučiť sa používať hardvér je vo všeobecnosti oveľa jednoduchšie ako softvér, pokiaľ nemáte nič príliš zložité, napríklad syntetizátory. Veci, ako je pripojenie MIDI klávesníc a zvukových rozhraní, sa zvyčajne dajú ľahko zistiť.

Jediným problémom, s ktorým sa môžete stretnúť pri nastavovaní hardvéru, je umiestnenie štúdiových monitorov, pretože to bude mať veľký vplyv na zvuk, ktorý produkujú. Obecným pravidlom je nechať ich smerovať priamo k vašim ušiam vo výške hlavy. Skúste tiež umiestniť monitory tak, aby s vašou hlavou tvorili rovnostranný trojuholník

Časť 5 z 5: Produkcia vašej prvej piesne

Staňte sa producentom hudby Hip Hop, krok 2
Staňte sa producentom hudby Hip Hop, krok 2

Krok 1. Vedzte, čo chcete vyrábať

Toto je odkaz na prvú časť článku a ak už máte dobrý plán, kam chcete ísť, malo by to byť celkom jednoduché. Začnite počúvaním veľkého množstva elektronickej hudby. Nemusí to byť nevyhnutne z vami zvoleného žánru, pretože môže byť dobré priniesť nápady a vplyvy aj z iných žánrov. Ak máte problémy, skúste si zapísať funkcie zo skladieb, ktoré sa vám skutočne páčia, a implementujte ich do svojej vlastnej skladby

Prečítajte si hudbu pre husle, krok 20
Prečítajte si hudbu pre husle, krok 20

Krok 2. Mať základné znalosti z hudobnej teórie

Táto časť sa môže zdať nudná, ale základné znalosti hudobnej teórie vám výrazne pomôžu pri písaní pútavých piesní a pri rýchlom a jednoduchom zvládnutí. Len malé množstvo znalostí o melódii a akordoch vám môže skutočne pomôcť napísať slušnú melódiu. Ak máte problémy s komponovaním melódií, skúste vo svojom DAW replikovať melódie z obľúbených piesní čo najpresnejšie, pretože vám to pomôže porozumieť tomu, ako sa melódie skladajú.

Staňte sa producentom hudby Hip Hop, krok 14
Staňte sa producentom hudby Hip Hop, krok 14

Krok 3. Napíšte svoju pieseň

Niekedy, keď už máte všetkého toho učenia a prípravy dosť, je najlepšie, ak sa do toho pustíte. Pamätajte si, že vaša prvá pieseň bude s najväčšou pravdepodobnosťou strašná, ale to neznamená, že by ste na ňu nemali byť hrdí. Prvá skladba každého bude znieť amatérsky a dokonca aj tí najpovolanejší producenti v určitom okamihu boli v tejto fáze, len pokračujte v produkcii piesní a zlepšovaní. Prechod na profesionálny štandard môže trvať roky.

Staňte sa producentom hudby Hip Hop, krok 17
Staňte sa producentom hudby Hip Hop, krok 17

Krok 4. Zdieľajte to

Keď vyrobíte svoje majstrovské dielo, ukážte ho svetu. Nahrajte ho na internet, umiestnite na YouTube, Soundcloud a zdieľajte ho so svojimi priateľmi. Buďte hrdí na to, čo ste urobili, a nebojte sa, ak si myslíte, že sa to ľuďom nebude páčiť, mali by ste byť hrdí na to, že ste pieseň urobili úplne sami!

Tipy

  • Mnoho ľudí bude tvrdiť, že ich DAW je „lepší“ako všetky ostatné. To pravdepodobne nie je pravda, pretože väčšina DAW robí presne to isté, ale rôznymi spôsobmi a v rôznych pracovných postupoch, ktoré najlepšie fungujú s rôznymi ľuďmi. Ak sa nemôžete rozhodnúť, väčšina DAW má demo verziu, ktorú môžete vyskúšať.
  • Stať sa producentom elektronickej hudby si vyžaduje čas, ale pokiaľ budete neustále cvičiť a zlepšovať sa, nakoniec sa dostanete tam, kde chcete byť.
  • Je dôležité cítiť hrdosť na to, čo robíte, ale je dôležité mať na pamäti, že nie všetko, čo vyrobíte, bude zlato. Nikto nemá rád kritiku za niečo, na čom tak dlho pracoval, ale za každou kritikou je spôsob, ako sa nabudúce zlepšiť a urobiť zo seba lepšieho producenta.

Odporúča: