Jednoduché spôsoby inštalácie osvetlenia trate: 14 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Jednoduché spôsoby inštalácie osvetlenia trate: 14 krokov (s obrázkami)
Jednoduché spôsoby inštalácie osvetlenia trate: 14 krokov (s obrázkami)
Anonim

Systém koľajnicového osvetlenia je úžasný spôsob, ako rozjasniť každú miestnosť, či už je to vaša kuchyňa alebo garáž. Ale vyhliadka na vlastnú inštaláciu systému osvetlenia trate môže byť zastrašujúca. S dôkladným plánovaním a trochou starostlivosti však môžete osvetlenie koľajníc nainštalovať len za jedno popoludnie. Musíte len zistiť dĺžku potrebnej dráhy, kde ju chcete, ako ju pripevniť k stropu a ako ju pripojiť k zdroju energie.

Kroky

Časť 1 z 3: Zaobchádzanie s traťou

Nainštalujte osvetlenie dráhy, krok 1
Nainštalujte osvetlenie dráhy, krok 1

Krok 1. Zistite dĺžku trate, ktorú budete potrebovať

Predtým, ako pôjdete do miestneho obchodu s domácimi potrebami, zmerajte dĺžku stropu, do ktorého plánujete nainštalovať osvetlenie koľaje. Požiadajte niekoho, aby vám držal zvinovací meter až k stropu, aby ste získali presné meranie.

Zapíšte si merania, aby ste si ich mohli zapamätať

Nainštalujte Track Tracking, krok 2
Nainštalujte Track Tracking, krok 2

Krok 2. Kúpte si dráhu a konektory v miestnom obchode s domácimi potrebami

Svetelná dráha sa zvyčajne dodáva v častiach, ktoré sú buď 1,2 metra dlhé alebo 2,4 m dlhé. Ak nemôžete nájsť skladbu s presnou dĺžkou, ktorú potrebujete, kúpte si dlhšiu, pretože ju môžete neskôr skrátiť. Ak chcete, aby vaša dráha urobila na strope akékoľvek zákruty, mali by ste si kúpiť aj konektory.

Konektory sa zasúvajú do koncov 2 kusov koľají a spájajú 1 kus koľaje so zdrojom energie druhého. Majú tvar „L“a tvar „T.“

Nainštalujte Track Tracking, krok 3
Nainštalujte Track Tracking, krok 3

Krok 3. V prípade potreby rozrežte dráhu na požadovanú dĺžku pílou

Ak ste si kúpili dĺžku dráhy dlhšiu, ako potrebujete, môžete ju pílou skrátiť na dĺžku. Zmerajte potrebnú dĺžku a urobte značku na trati, na ktorej ju chcete strihať. Potom položte dráhu na pílový kôň alebo iný pevný povrch a jednou rukou držte kus stopy stabilne, začnite píliť.

Pri rezaní nezabudnite používať ochranné okuliare

Nainštalujte Track Lighting, krok 4
Nainštalujte Track Lighting, krok 4

Krok 4. Vložte konektory, ak ich budete používať

Ak budete používať konektory na prepojenie viacerých stôp dohromady, je najľahšie ich nasadiť pred pripevnením systému koľají k stropu. Na vykonanie tohto kroku nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie. Stačí zasunúť konektory na koniec koľaje.

Časť 2 z 3: Práca s napájacím zdrojom

Nainštalujte Track Lighting, krok 5
Nainštalujte Track Lighting, krok 5

Krok 1. Z bezpečnostných dôvodov vypnite napájanie v oblasti, kde budete pracovať

Pred inštaláciou osvetlenia koľají nájdite skrinku ističa. Váš istič môže byť vo vašej garáži, suteréne, komore alebo na chodbe. Jedná sa o kovovú škatuľu, zvyčajne v jednej rovine so stenou. Vypnite napájanie svetelného zdroja na strope, kam chcete nainštalovať osvetlenie koľaje.

  • Keď vypnete napájanie, skúste zapnúť svetlo tam, kde budete pracovať, aby ste sa presvedčili, že ste vypli pravý vypínač.
  • Ak neviete, ktorý istič ovláda svietidlo, s ktorým budete pracovať, nájdite si niekoho, kto vám pomôže. Vypnite ističe jeden po druhom, kým váš pomocník sleduje svetlo, aby zistil, či zhasne. Ak je istič ďaleko od svetla, na komunikáciu používajte mobilné telefóny.
Nainštalujte osvetlenie stopy, krok 6
Nainštalujte osvetlenie stopy, krok 6

Krok 2. Odstráňte staré zariadenie a odhalte elektrickú skrinku

Pri odskrutkovaní starého prípravku buďte opatrní. Môže byť ťažký alebo ťažký. Potom, čo zariadenie vyberiete, uvidíte v strope krabicu, ktorá obsahuje zväzok drôtov. Toto je elektrická skrinka.

Po vybratí starého zariadenia ho odložte na bezpečné miesto, kde nebude pod nohami

Nainštalujte Track Lighting, krok 7
Nainštalujte Track Lighting, krok 7

Krok 3. Zapojte napájací adaptér a plávajúci zdroj do elektrickej skrinky

Keď odhalíte vnútro svietidla, v elektrickej skrinke uvidíte niekoľko drôtov. Koncový napájací adaptér dodaný s vašou dráhou bude mať vodiče rovnakých farieb. Spojte vodiče rovnakej farby a spojte ich pomocou matíc. Potom zapojte vodiče späť do elektrickej skrinky. Pomocou skrutiek pripevnite kovový kus na strop. Plávajúci zdroj by mal zostať mimo elektrickej skrinky.

Plávajúci zdroj je kus, ktorý dodá energiu vašim svetlám dráhy. Vyzerá to ako malá biela skrinka a vojde sa priamo do svetelnej stopy

Časť 3 z 3: Upevnenie koľajnice k stropu

Nainštalujte Track Lighting, krok 8
Nainštalujte Track Lighting, krok 8

Krok 1. Označte rozstup montážnych otvorov koľaje na strope

Pomocou pásky zmerajte vzdialenosť medzi otvormi v systéme koľají. Potom preneste tieto rozmery na strop pomocou ceruzky, aby ste označili, kde má byť stred každého otvoru.

  • Pri meraní zmerajte vzdialenosť od stredu jedného otvoru do stredu ďalšieho.
  • Tento krok je najlepšie vykonať s pomocou najmenej 1 ďalšej osoby.
Nainštalujte Track Lighting, krok 9
Nainštalujte Track Lighting, krok 9

Krok 2. Vŕtačka 38 palcových (9,5 mm) otvorov v strope, kde ste urobili svoje značky.

Ďalej pomocou elektrickej vŕtačky vyvŕtajte otvory do stropu. Otvory, ktoré vyvŕtate, budú musieť byť dostatočne široké na to, aby ste mohli prepínať skrutky.

  • Pri práci s elektrickou vŕtačkou alebo iným elektrickým náradím buďte vždy opatrní.
  • Dráha by mala byť dostatočne blízko k svietidlu, aby do nej bolo možné vložiť plávajúce krmivo. Je to dôležité, pretože plávajúci kanál bude zdrojom energie na trati.
Nainštalujte Track Lighting, krok 10
Nainštalujte Track Lighting, krok 10

Krok 3. Vložte prepínacie skrutky do otvorov dráhy

Po prevlečení skrutiek prepínača cez otvory svetelnej dráhy naskrutkujte maticu prepínacej skrutky. Pružinová matica by mala byť umiestnená tak, aby pri stlačení vyzerala ako obrátené „V“.

Nainštalujte osvetlenie dráhy, krok 11
Nainštalujte osvetlenie dráhy, krok 11

Krok 4. Zaskrutkujte svetelnú stopu do stropu

Akonáhle prevlečiete skrutky prepínača cez otvory v dráhe osvetlenia, zdvihnite koľajnicu k stropu. Stlačte maticu prepínacej skrutky, ktorá sa nachádza na konci jednej strany, a zatlačte ju otvorom, ktorý ste vyvŕtali. Akonáhle to prejde, pomocou skrutkovača dotiahnite koľajnicu k stropu. Tento krok zopakujte pre každú prepínaciu skrutku.

Budete potrebovať najmenej 1 ďalšiu osobu, ktorá vám pomôže udržať stopu v polohe pri zaskrutkovaní prepínacích skrutiek

Nainštalujte osvetlenie dráhy, krok 12
Nainštalujte osvetlenie dráhy, krok 12

Krok 5. Vložte plávajúci kanál do dráhy

Teraz, keď je svetelná dráha zaskrutkovaná do stropu, môžete do dráhy zasunúť plávajúci posuv. Vložte ho a otočte o 90 stupňov. Dôsledne dodržiavajte pokyny výrobcu dodané s konkrétnym systémom osvetlenia koľají, ktorý ste si kúpili.

Nainštalujte osvetlenie koľaje, krok 13
Nainštalujte osvetlenie koľaje, krok 13

Krok 6. Umiestnite osvetľovacie zariadenia koľají do koľaje

Vo väčšine obchodov s domácimi potrebami nájdete najrozmanitejšie svietidlá pre dráhové osvetlenie. Mali by ste byť schopní nájsť ten, ktorý je veľkosťou a štýlom vyhovujúci vašim potrebám.

Nainštalujte dráhové osvetlenie, krok 14
Nainštalujte dráhové osvetlenie, krok 14

Krok 7. Zapnite znova napájanie a prepnite spínač svetiel

Teraz, keď máte zapnuté traťové svetlá, vráťte sa do vypínača a zapnite svetelné zariadenie, ku ktorému je pripojený váš systém osvetlenia koľají. Ak všetko išlo podľa plánu, vaše nové svetlá by sa mali rozsvietiť.

Odporúča: