3 spôsoby, ako šiť kožušinové kože dohromady

Obsah:

3 spôsoby, ako šiť kožušinové kože dohromady
3 spôsoby, ako šiť kožušinové kože dohromady
Anonim

Kožušinové kožušiny sa môžu zdať ťažké zošiť, ale je to jednoduchšie, ako by ste si mohli myslieť. Kožušinové kožušiny môžete zošiť ručne alebo pomocou šijacieho stroja. Na začiatok budete potrebovať niekoľko špeciálnych remeselných nástrojov a materiálov. Spojením niekoľkých veľkých kožušín alebo niekoľkých menších kožušín vytvoríte atraktívny hod alebo kožušinu.

Kroky

Metóda 1 z 3: Usporiadanie a rezanie kožušín

Šiť kožušinové kože spolu Krok 1
Šiť kožušinové kože spolu Krok 1

Krok 1. Usporiadajte kožušiny tak, ako ich chcete zošiť

Predtým, ako zošijete kožušiny, zistite, ako chcú, aby spolu ladili. Pozrite sa na kožušiny kožušinovými stranami nahor a podľa potreby ich umiestnite vedľa seba na rovný povrch. Kožušiny môžete usporiadať tak, ako sa vám to páči, alebo môžete použiť okraje kožušín, aby ste zistili, ktoré do seba dobre zapadajú.

  • Majte na pamäti, že kožušiny majú rôzne tvary a veľkosti v závislosti od typu kožušiny zvierat. Napríklad bobrie kožušiny sú typicky narezané do tvaru oválu, zatiaľ čo kojotské kožušiny sú rezané tak, že časti tela a nohy vyčnievajú z časti tela.
  • Ak používate malé kožušiny, ako napríklad králičiu kožušinu, môžete mať na usporiadanie veľa kožušín. Napríklad na vyrobenie malého hodu alebo prikrývky na prikrývku môže trvať až 50 králičích kožušín, alebo na hod, ktorý je dostatočne veľký na manželskú posteľ, až 100 kožušín.
  • Uistite sa, že máte k dispozícii veľkú rovnú plochu, na ktorej môžete pracovať, aby ste si mohli roztiahnuť kožušinu. Použite veľký stôl alebo uvoľnite miesto na podlahe.
Šiť kožušinové kože spolu Krok 2
Šiť kožušinové kože spolu Krok 2

Krok 2. Otočte kožušinu tak, aby kože smerovali nahor a zarovnajte okraje

Kožušinu by ste mali šiť iba cez kožu, nie cez kožušinu. Potom, čo dokončíte usporiadanie kožušín tak, ako chcete, aby do seba zapadali, otočte kožušiny tak, aby kožušinové strany kožušín smerovali nadol a kože smerom nahor. Potom posuňte kožušiny k sebe tak, aby boli okraje kožiek zarovnané.

Šite kožušinové kože spolu Krok 3
Šite kožušinové kože spolu Krok 3

Krok 3. V prípade potreby kožu kožušín nakrájajte rotačnou frézou alebo nožom

Prešitie kožušín môže byť jednoduchšie, ak odstrihnete niektoré alebo všetky kožušiny a vytvoríte ploché okraje. To uľahčí zarovnanie okrajov koží. Nepoužívajte však nožnice na prerezávanie kožušín, pretože by ste mohli omylom prestrihnúť časť kožušiny. Namiesto toho použite rotačnú frézu alebo nôž na prerezanie kožených strán kožušín.

  • Miernym až stredným tlakom prerezajte kožušiny a pri strihaní ich držte stabilne.
  • Možno budete chcieť najskôr zmerať a nakresliť čiary na zadnej strane kožušín, aby ste zaistili presné strihy.
Šite kožušinové kože spolu Krok 4
Šite kožušinové kože spolu Krok 4

Krok 4. Kožušinové kožušiny držte spolu so sponami

Na pripevnenie okrajov kožušín použite malé alebo veľké spony na spojivo. Stačí ich pricvaknúť k sebe tak, aby sa približne 0,5 palca (1,3 cm) šupiek pritlačilo k sebe. Tento kúsok kože by mal byť na koženej strane kožušín, nie na kožušinovej.

  • Spony na spojivo sú skvelé na udržanie kožušinových kožušín pohromade, pretože nezanechávajú v koži diery.
  • Neprekrývajte kože.

Metóda 2 z 3: Ručné zošitie kožušín

Šite kožušinové kože spolu Krok 5
Šite kožušinové kože spolu Krok 5

Krok 1. Kúpte si koženú alebo kožušinovú ihlu

Koža na kožušinách sa líši v hrúbke, ale všetka koža je dosť hrubá, takže na ručné šitie budete potrebovať špeciálnu ihlu. Špeciálnu koženú alebo kožušinovú ihlu si môžete kúpiť v remeselníckom obchode alebo online.

Šite kožušinové kožušiny dohromady, krok 6
Šite kožušinové kožušiny dohromady, krok 6

Krok 2. Ihlu navlečte voskovaným nylonom, kobercom alebo ľanovou niťou

Na šitie kožušín najlepšie funguje ťažšia niť. Odstrihnite kúsok nite, ktorý je dlhý asi 18 palcov (46 cm). Potom na konci nite uviažte uzol a druhý koniec nite prevlečte cez ihlu. Prevlečte niť okom ihly, kým na jednej strane nebude visieť asi 6 cm (15 cm) nite a na druhej strane nebude visieť ďalších 12 palcov (30 cm).

Tieto špeciálne druhy nití nájdete v obchode s remeselnými potrebami alebo online

Šiť kožušinové kože spolu Krok 7
Šiť kožušinové kože spolu Krok 7

Krok 3. Bičíkom zošite kožušiny k sebe

Keď je ihla pripravená, začnite zošívať 2 kože, ktoré ste spojili. Začnite na jednom konci kožušín a postupujte smerom k druhému koncu kožušín. Ak chcete šiť bičom, vpichnite ihlu cez jednu stranu kože a potom prevlečte niť celou stranou na druhej strane, až kým uzol nebude priliehať k koži. Potom veďte ihlu okolo okrajov kožiek a vpichnite ju cez kožky na tej istej strane, ako ste urobili predtým.

Roztečte stehy tak, aby boli od seba vzdialené približne 0,64 palca (0,64 cm) až 0,5 palca (1,3 cm)

Šite kožušinové kože spolu Krok 8
Šite kožušinové kože spolu Krok 8

Krok 4. Pokračujte v zošívaní, kým sa nedostanete na koniec kožušín

Pokračujte v bičovaní po celom projekte. Šitie bude hotové, keď spojíte všetky kožušiny dohromady. Zakaždým, keď vám dôjde niť, znova navlečte ihlu a pokračujte tam, kde ste prestali.

Šite kožušinové kože spolu 9. krok
Šite kožušinové kože spolu 9. krok

Krok 5. Keď dosiahnete koniec, uviažte niť

Zakaždým, keď potrebujete znova navliecť ihlu, uistite sa, že ste niť uviazali. Potom môžete nový koniec nite uviazať na prameň, ktorý ste práve uviazali, a pokračovať v šití. Keď sa dostanete na úplný koniec projektu, uviažte posledné vlákno.

Ak je to žiaduce, môžete prebytočné nite odstrihnúť aj nad uzlami

Metóda 3 z 3: Použitie šijacieho stroja

Šite kožušinové kože spolu Krok 10
Šite kožušinové kože spolu Krok 10

Krok 1. Nainštalujte si na svoj šijací stroj koženú ihlu

Kožené ihly majú klinovitý hrot, ktorý prepichne kožu jednoduchšie ako ostatné druhy ihiel. Keď je šijací stroj vypnutý, odskrutkujte starú ihlu zo šijacieho stroja. Môžete to urobiť iba prstami alebo budete musieť použiť malý skrutkovač dodaný s vašim strojom. Keď je skrutka dostatočne uvoľnená, vytiahnite starú ihlu. Potom vložte matný koniec novej ihly tak, aby plochý okraj smeroval k zadnej časti vášho šijacieho stroja. Utiahnite skrutku, aby bola ihla zaistená.

  • Tradičný šijací stroj môže poškodiť kožušinu. Na svoj projekt použite radšej špecializovaný kožušinový stroj.
  • Koženú ihlu pre svoj šijací stroj nájdete v obchode s remeselnými potrebami alebo online. Hľadaj ihlu, ktorá má veľkosť 80/12 až 110/18. Čím vyššie je číslo, tým je ihla hrubšia. Majte na pamäti, že štandardná ihla šijacieho stroja je pre vašu kožušinu príliš silná.
Šite kožušinové kože dohromady, krok 11
Šite kožušinové kože dohromady, krok 11

Krok 2. Navlečte stroj univerzálnym alebo ťažkým závitom

Univerzálna niť je zvyčajne dostatočne silná na šitie kože na šijacom stroji, ale v prípade potreby si môžete vybrať silnú niť. Kontaktujte miestny obchod s remeselnými potrebami alebo online vyhľadajte niť, ktorá je určená na kožu alebo denim. To zaisťuje, že niť bude dostatočne pevná, aby držala kožušiny pohromade.

Navlečte stroj ako obvykle

Šite kožušinové kože spolu Krok 12
Šite kožušinové kože spolu Krok 12

Krok 3. Nastavte stroj na široké široké rovné stehy

Nastavenie rovného stehu je na väčšine strojov číslo 1, ale pre istotu si prečítajte manuál. Váš šijací stroj by mal mať tiež číselník alebo digitálnu obrazovku, na ktorej môžete nastaviť šírku stehu. Nastavte stroj tak, aby šil 7 až 9 stehov na 1 palec (2,5 cm). Ak si nie ste istí, ako nastaviť šírku stehu, prečítajte si príručku svojho šijacieho stroja.

Ak používate tradičný šijací stroj, položte kúsky stužky na kožušinu a pod pätku šijacieho stroja. Váš stroj tak nepoškodí kožušinu

Šite kožušinové kože spolu Krok 13
Šite kožušinové kože spolu Krok 13

Krok 4. Šite asi 0,64 palca (0,64 cm) od okrajov kožušín

Okraje 2 svojich zarovnaných kožušín umiestnite pod prítlačnú pätku šijacieho stroja a uistite sa, že medzi okrajmi nie je prilepená kožušina. Potom prišite pozdĺž okrajov týchto kúskov a spojte ich. Šiť na koniec jednej sekcie naraz.

Odporúča: