Ako byť dobrým hudobníkom: 6 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako byť dobrým hudobníkom: 6 krokov (s obrázkami)
Ako byť dobrým hudobníkom: 6 krokov (s obrázkami)
Anonim

Hudobníctvo nie je niečo, čo sa dá merať. Iste to znamená, že dokážete dobre hrať na svoj nástroj, ale v žiadnom prípade to neznamená, že ste hudobník. Hudobník je niekto, kto vie nielen hrať, ale aj niekto, kto dokáže porozumieť, písať, hrať a cítiť hudbu. Vďaka svojim znalostiam a schopnostiam môžu hudobníci hrať aj s inými hudobníkmi. Hudobník musí byť rozhľadený vo všetkých aspektoch hudby. Tiež musia mať schopnosť počúvať. Hranie na niekoho iného alebo hranie na zlej harmónii môže byť katastrofálne. Počúvanie nemôže byť prehnané.

Kroky

Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 1
Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 1

Krok 1. Naučte sa hudobnú teóriu

Hudobná teória môže zmeniť spôsob, akým píšete/prehrávate hudbu. Otvára vám myseľ všetky rôzne možnosti a možnosti, ktoré máte. Hudobná teória je tiež univerzálna, väčšina hudobníkov by ju mala vedieť. Uľahčí to vysvetlenie. Povedať niekomu napríklad, aby hral na akorde C dur, je napríklad jednoduchšie, ako mu povedať, kam má dať každý prst.

Staňte sa dobrým hudobníkom, krok 2
Staňte sa dobrým hudobníkom, krok 2

Krok 2. Zlepšite svoj rytmus

Dodržiavanie času je veľmi dôležité, či už hráte s inými ľuďmi, alebo hráte sami. Ak máte zlý rytmus, hudba bude znieť zle, aj keď hráte správne tóny. Nemusíte byť metronomickí, ale pokiaľ dokážete udržať tempo bez zrýchľovania alebo spomaľovania, je to v poriadku.

Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 3
Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 3

Krok 3. Hrajte s inými ľuďmi

Hra s inými ľuďmi vás prinúti zostať načas. Poskytne vám tiež skúsenosti a zvýši vašu dôveru vo svoje schopnosti. A predovšetkým je hranie s inými ľuďmi oveľa zábavnejšie ako hrať sami. Pripojenie k skupine bude tiež veľmi prospešné.

Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 4
Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 4

Krok 4. Naučte sa viac ako jeden nástroj

To vám pomôže rozšíriť obzory. Ak by mal gitarista začať hrať na basgitaru, gitarista by si začal uvedomovať úlohu basovej gitary. Takže nabudúce, keď bude gitarista musieť napísať basovú linku, bude gitarista lepšie porozumieť tomu, ako napísať efektívnejšiu.

Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 5
Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 5

Krok 5. Vykonajte

Vystupovanie vyžaduje, aby ste poznali hudbu, ktorú hráte, naruby, v prípade, že sa niečo pokazí. Väčšina predstavení vyžaduje, aby ste si svoje kúsky zapamätali. Dobrá pamäť vám prospeje, pretože vždy viete, čo hrať. Tiež vám umožní mať väčšiu dôveru vo svoj talent a hudbu.

Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 6
Staňte sa dobrým hudobníkom Krok 6

Krok 6. Buďte expresívni

Jedna vec je naučiť sa poznámky a rytmus, druhá vec je vyjadriť hudbu. To je asi najťažšie, pretože prejav je pre každého iný. Skúste si vybrať pomalú pieseň; zvyčajne majú v poznámkach veľa skrytého významu. Potom, čo si zvyknete na pomalé piesne, vyskúšajte rýchlejšie; sú o niečo ťažšie, pretože potrebujete dobrú rýchlosť, načasovanie a presnú artikuláciu. Ale pamätajte si, že príliš veľa výrazu bude znieť trochu banálne.

Video - Používaním tejto služby môžu byť niektoré informácie zdieľané so službou YouTube

Tipy

  • Zaznamenajte si, ako hráte, a počúvajte, aby ste našli chyby, o ktorých neviete, že ich robíte
  • Mať hlavný nástroj. Aj keď by ste mali vedieť viac ako jeden, majte jeden hlavný nástroj, ktorý je váš najsilnejší.
  • Keď vystupujete na pódiu. Vnímajte hudbu vo svojom vnútri, aby diváci videli, ako vás baví to, čo robíte. Nechoďte tam a stojte ako socha, riaďte sa rytmom, ak je to smutná pieseň, nechajte ju, aby sa odrazila na vašej tvári. Nebojte sa tlačiť ľudí, choďte tam a urobte svoje, vezmite divákov a ukážte im, že ste dobrí v tom, čo robíte.
  • Ak zápasíte s časom, použite metronóm.
  • Klepnite nohou do rytmu. Ak napríklad hráte v 4/4 časoch, dodržte štvrťtónový takt. Keď hráte v 6/8, možno budete chcieť klepnúť na takt 1 a 4 (JEDEN dva tri ŠTYRI päť šesť).
  • Nezabudnite do hudby vložiť dynamiku a „tvar“, než aby ste všetky noty hrali úplne rovnako. Pokúste sa nájsť to najlepšie vo fráze hudby, budujte sa a uvoľnite sa. To je jedna z vecí, ktoré dodávajú dielu charakter.
  • Rozšírte svoje hudobné obzory. Počúvajte hudbu, ktorú bežne nepočúvate. Každý hudobný žáner je niečím výnimočný, čo ho robí vynikajúcim.
  • Počúvajte pozorne svoj zvuk a analyzujte poznámky, ktoré neznie celkom správne. Väčšinou je to niečo fyzické, ako napríklad narazenie na nechcený kľúč alebo reťazec pri zmene poznámok.

Odporúča: