3 spôsoby predhrievania konvekčnej rúry

Obsah:

3 spôsoby predhrievania konvekčnej rúry
3 spôsoby predhrievania konvekčnej rúry
Anonim

Konvekčné rúry používajú ventilátory na rovnomerné rozloženie tepla v celom jedle. Na rozdiel od tradičných rúr, ktoré ohrievajú jedlo zospodu, konvekčné rúry zohrievajú jedlo z hornej aj spodnej časti rúry, čo vedie k rýchlejšiemu a rovnomernejšie uvarenému jedlu. Rovnako ako tradičná rúra, konvekčné rúry by ste mali predhriať, než si uvaríte jedlo. Našťastie, či už máte konvenčnú konvekčnú rúru alebo konvekčnú mikrovlnnú rúru, predohrev je jednoduchý, pokiaľ budete postupovať podľa správnych krokov.

Kroky

Metóda 1 z 3: Predhriatie konvenčnej teplovzdušnej rúry

Predhrejte konvekčnú rúru Krok 1
Predhrejte konvekčnú rúru Krok 1

Krok 1. Prečítajte si návod na obsluhu rúry

Modely konvekčných rúr sú odlišné a tieto kroky sa môžu líšiť od modelu, ktorý vlastníte. Vyhľadajte návod na obsluhu alebo návod na obsluhu, ktoré ste dostali s konvekčnou rúrou. Ak ho nemáte, pomocou vyhľadávacieho nástroja zistite, či nájdete online verziu manuálu.

Predhrejte konvekčnú rúru, krok 2
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 2

Krok 2. Stlačte tlačidlo prúdenia alebo otočte voličom na prúdenie

Rúru nastavte na konvekciu stlačením tlačidla alebo otočením ovládača na konvekciu. Niektoré spotrebiče budú mať tiež konvekčné pečenie alebo pečenie. Použite nastavenie, ktoré platí pre jedlo, ktoré plánujete variť.

  • Ak varíte sušienky, koláče alebo koláče, mali by ste rúru nastaviť na teplovzdušné pečenie.
  • Ak varíte hrniec alebo morku, mali by ste rúru nastaviť na konvekčné pečenie.
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 3
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 3

Krok 3. Predhrejte na 14 ° C pod konvenčnú teplotu rúry

Pretože konvekčné rúry varia vaše jedlo rovnomernejšie ako v tradičnej rúre, mali by ste teplotu znížiť. Pozrite sa na recept, ktorý varíte, a znížte teplotu na 14 ° C o 25 ° F (menej), ako recept vyžaduje. Zadajte teplotu varenia na klávesnici alebo otočte volič na požadovanú teplotu.

Niektoré spotrebiče automaticky nastavia teplotu na konvekčné varenie. V používateľskej príručke zistíte, či vaša rúra automaticky nastavuje teplotu

Predhrejte konvekčnú rúru, krok 4
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 4

Krok 4. Stlačte tlačidlo „Štart“

Niektoré rúry automaticky zvýšia teplotu, keď ju zvýšite, a iné vyžadujú, aby ste stlačili tlačidlo „Štart“. Po stlačení tlačidla „Štart“by rúra mala začať zvyšovať teplotu.

Predhrejte konvekčnú rúru, krok 5
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 5

Krok 5. Počkajte, kým rúra zapípa alebo sa rozsvieti kontrolka

Keď vaša rúra dosiahne požadovanú teplotu, mala by pípnuť alebo by sa mala rozsvietiť kontrolka. Vaše prúdenie by teraz malo byť predhriate.

Metóda 2 z 3: Predohrev konvekčnej mikrovlnnej rúry

Krok 6: Predhrejte konvekčnú rúru
Krok 6: Predhrejte konvekčnú rúru

Krok 1. Prečítajte si návod na obsluhu mikrovlnnej rúry

Pred varením v konvekčnej mikrovlnnej rúre si prečítajte návod na obsluhu, kde nájdete všetky konkrétne pokyny, ktoré by ste pri jeho použití mali dodržiavať.

Krok 7: Predhrejte konvekčnú rúru
Krok 7: Predhrejte konvekčnú rúru

Krok 2. Zapnite konvekčnú mikrovlnnú rúru

Uistite sa, že je rúra zapojená a zapnutá. Pozrite sa na digitálny displej na prednej strane rúry, aby ste zistili, či je zapnutá a funguje.

Predhrejte konvekčnú rúru, krok 8
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 8

Krok 3. Na mikrovlnnej rúre stlačte možnosť prúdenia

Ak máte číselník, prepnite ho na konvekčný režim. Mala by sa rozsvietiť kontrolka, ktorá vám oznámi, že je v konvekčnom režime.

Predhrejte konvekčnú rúru, krok 9
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 9

Krok 4. Nastavte teplotu o 14 ° C nižšiu, ako vyžaduje recept

Teplotu nastavíte pomocou klávesov so šípkami hore a dole. Rovnako ako bežná teplovzdušná rúra, aj konvekčné mikrovlnné rúry varia jedlo rýchlejšie než tradičná rúra. Nastavte teplotu o 14 ° C nižšiu, ako vyžaduje recept v tradičnej rúre.

Predhrejte konvekčnú rúru, krok 10
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 10

Krok 5. Kliknite na tlačidlo „Štart“

Akonáhle stlačíte tlačidlo štart, kontrolka by sa mala rozsvietiť a vaša mikrovlnná rúra by sa mala začať ohrievať na požadovanú teplotu, ktorú ste vložili. Mikrovlnná rúra by mala na displeji zobrazovať „Predohrev“alebo niečo podobné.

Predhrejte konvekčnú rúru, krok 11
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 11

Krok 6. Počkajte, kým mikrovlnná rúra nezapípa

Nechajte mikrovlnku zohriať. Keď sa vnútorná teplota zhoduje s tým, čo ste vložili, mikrovlnná rúra by mala pípať alebo pípať, čo znamená, že je predhriata.

Ak vaša konvekčná mikrovlnná rúra nemá funkciu predhrievania, pred vložením jedla do nej počkajte zhruba 10 minút, aby sa mikrovlnná rúra poriadne zahriala

Metóda 3 z 3: Varenie s konvekčnou rúrou alebo konvekčnou mikrovlnnou rúrou

Predhrejte konvekčnú rúru, krok 12
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 12

Krok 1. Po uplynutí 75% času varenia skontrolujte svoje jedlo

Konvekčné rúry zvyčajne varia jedlo rýchlejšie ako tradičné rúry, preto by ste ich mali často kontrolovať. Pozrite sa na svoj recept a skontrolujte svoje jedlo, akonáhle uplynie 75% času varenia. Ak boky horia, ale stred je stále studený, možno budete chcieť znížiť teplotu.

Krok 13: Predhrejte konvekčnú rúru
Krok 13: Predhrejte konvekčnú rúru

Krok 2. Vložte jedlo do rúry, hneď ako je predhriate

Konvekčné mikrovlnné rúry sa tradične rýchlo ochladzujú. Aby ste udržali predhriatu teplotu, neotvárajte dvierka mikrovlnnej rúry ani nevypínajte mikrovlnnú rúru. Namiesto toho vložte svoje jedlo čo najskôr do mikrovlnnej rúry a začnite ho variť. Ak ste museli vypnúť mikrovlnnú rúru alebo čakať, kým uvaríte jedlo, budete musieť konvekčnú mikrovlnku znova predhriať.

Predhrejte konvekčnú rúru, krok 14
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 14

Krok 3. Často kontrolujte svoje jedlo

Ak nie ste zvyknutí variť v konvekčnej rúre alebo mikrovlnnej rúre, možno budete musieť prispôsobiť novým časom varenia. Tieto mikrovlnky uvaria jedlo o 25% rýchlejšie, preto sa v polovici odporúčaného času varenia podľa receptu presvedčte, čo varíte.

Predhrejte konvekčnú rúru, krok 15
Predhrejte konvekčnú rúru, krok 15

Krok 4. Znížte teplotu a predĺžte dobu varenia, aby bolo varenie rovnomernejšie

Ak si všimnete, že vonkajšia strana jedla horí, ale stred je nevarený, je to znakom toho, že je teplota vašej konvekčnej rúry príliš vysoká. Znížte teplotu a jedlo varte dlhší čas, aby ste kompenzovali nižšiu teplotu. Jedlo často kontrolujte, aby ste zistili, kedy je hotové.

Odporúča: