Ako nainštalovať sporák s linkou 220 (s obrázkami)

Obsah:

Ako nainštalovať sporák s linkou 220 (s obrázkami)
Ako nainštalovať sporák s linkou 220 (s obrázkami)
Anonim

Zabezpečte napájanie novej zásuvky, ktorá bude napájať 220 až 240 voltov na použitie v elektrickom sporáku alebo inom zariadení, ako je sušička. Nasledujúce kroky popisujú elektrické servisné panely, farby vodičov a postupy, ktoré sa bežne používajú v USA a vyžadujú ich národné elektrotechnické predpisy. Môžu, ale nemusia byť kompatibilné s inými oblasťami a môžu byť nahradené miestnym kódom. Tento postup popisuje, ako zapojiť zásuvku pre elektrický sporák, ale dá sa ľahko previesť na elektrickú sušičku (pozrite si časť Tipy na konci článku).

Kroky

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 1
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 1

Krok 1. Nájdite dve nevyužité medzery v elektrickom servisnom paneli na jednej strane alebo druhom stĺpci ističov

V konečnom dôsledku musia byť priestory vedľa seba, aby boli schopné podporovať istič „dvojnásobnej šírky“, ktorý je spravidla potrebný pre obvod 240 V.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 2
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 2

Krok 2. Prepnite hlavný vypínač do polohy OFF

Hlavný vypínač je obvykle na úplnom vrchu alebo spodnej časti väčšiny elektrických servisných panelov, ale nie vždy. Hlavný vypínač by mal byť ističom s najväčšou hodnotou v paneli. Tento prepínač bude pravdepodobne dvojnásobným (alebo v niektorých prípadoch štvornásobným) širokým prepínačom a bude dimenzovaný na 100, 200 alebo viac ampérov. Zostávajúce ističe nechajte v polohe ON. Teraz by mali byť vypnuté všetky svetlá a napájanie na zásuvkách.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 3
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 3

Krok 3. Skontrolujte svetlá v priestore, či je vypnuté napájanie

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 4
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 4

Krok 4. Odstráňte kryt na elektrickom servisnom paneli

Znovu skontrolujte napájanie pomocou merača, testovacej žiarovky 120 V alebo iného testera s napätím 120 V tak, že sa dotknete jednej sondy nenatretého povrchu panelu (v prípade potreby poškriabete existujúcu farbu) a zostávajúcou sondou sa dotknete svoriek niekoľkých ističov, ktoré sú v polohe ON. Nepokračujte, pokiaľ nie je vo všetkých ističoch napätie. Na svorkách by mal byť napájaný iba hlavný vypínač.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 5
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 5

Krok 5. Nájdite alebo vytvorte dostatočne široký priestor pre nový istič

Ak je na inštaláciu ističa dostatok miesta, preskočte na ďalší krok. V opačnom prípade skontrolujte panel a zhodnoťte svoju schopnosť posúvať ističe nahor a / alebo nadol, aby ste vytvorili dostatočne veľký priestor, aby sa doň istič zmestil. Niektoré staršie služby majú nainštalované dva vedľa seba umiestnené vypínače „jedného obvodu“, ktoré napájajú jeden „trojvodičový“kábel (trojvodičový kábel má holý alebo zelený vodič a tri izolované vodiče: biely, čierny a červený). Červený vodič je indikátorom trojžilového kábla. Ak je k jednému ističu pripojený červený vodič, vystopujte ho späť k káblu, z ktorého pochádza. Po umiestnení vyhľadajte čierny vodič z rovnakého kábla do bodu, v ktorom sa pripája k ističu. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o istič priamo nad alebo pod ističom, ktorý má červený vodič. Uistite sa, že tieto dva jednoduché ističe presúvate ako pár. Medzi týmito dvoma ističmi nevytvárajte priestor na inštaláciu nového ističa. Nepresúvajte iba jeden istič na opačnú stranu panelu, musia byť považované iba za „zodpovedajúci pár“.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 6
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 6

Krok 6. Odstráňte vypínače posunutím kľučky vypínača do polohy VYPNUTÉ a zatlačením na rukoväť smerom od stredu panelu

Istič vyskočí z lišty zbernice v strede panelu a potom ho možno vytiahnuť z bočnej koľajnice.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 7
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 7

Krok 7. Nainštalujte do panela nový nový istič vhodnej veľkosti

Väčšina ističov je navrhnutá tak, aby sa dala prichytiť na bočnú koľajnicu zarovnaním a zatlačením nadol na koncový koniec alebo aby mali zástrčku na zasunutie štrbiny na koľajnici. Spona musí byť najskôr zapojená a potom pritlačená na zbernicu v strede panelu. Je to rovnaké ako pri odstraňovaní, ale v opačnom poradí.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 8
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 8

Krok 8. Odstráňte vopred vyrazený knock-out („KO“) zo strany elektrického panelu, ktorá má rovnakú veľkosť ako konektor

Vložte ostrie skrutkovača do najvnútornejšieho prstenca a prudko udrite kliešťami alebo kladivom. Opatrne vytočte ohnutý kov a pokračujte vo zväčšovaní otvoru, kým sa nedosiahne požadovaný obvod požadovaný konektorom.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 9
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 9

Krok 9. Nainštalujte konektor zvonku do otvoru a zvnútra otočte poistnou maticou cez závity

Držte konektor tak, aby boli skrutky ľahko prístupné pri uťahovaní poistnej matice. Akonáhle je tesný, utiahnite ho tak, že plochý okraj skrutkovača umiestnite do údolia poistnej matice a prudko rapujte kliešťami alebo kladivom, kým nie je tesný.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 10
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 10

Krok 10. Rozviňte kábel na podlahe, aby sa počas inštalácie obmedzilo zauzlenie

Veľkosť a typ kábla, podobne ako hodnota ističa, sú určené elektrickými požiadavkami zariadenia alebo zariadenia. Stručné pravidlo (v kóde sú premenné, ktoré upravujú tieto hodnoty hore a dole) je drôt #14, ktorý dodá záťaž 12 ampérov. A #12 je vhodný pre 16 ampérov, #10 pre 24 ampérov, #8 pre 32 ampérov a #6 pre 40 ampérov, ak sa používajú medené káble. Namiesto toho je možné použiť hliníkové káble, ale často majú ďalšie požiadavky a mierne nižšie kapacity. Ak inštalujete obvod na napájanie typickej elektrickej sušičky 220 V / 30 A, je potrebný kábel s medenými vodičmi #10; elektrický sporák s napätím 220 voltov / 40 ampérov by vyžadoval použitie kábla s hliníkovými vodičmi #6 (kábel s medenými vodičmi tejto veľkosti býva veľmi drahý). Miestny elektrický kód, podmienky atď. Nahrádzajú vyššie uvedené veľkosti vodičov.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 11
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 11

Krok 11. Vyvŕtajte otvory so stredom v rámových prvkoch atď

medzi elektrickým servisným panelom a umiestnením dosahu. Použite dostatočne veľký kábel, aby sa kábel ľahko previedol. 1-1/8 by bola dobrá voľba. Ak ide o starú prácu, budete musieť namiesto toho loviť alebo hadovať kábel v dutinách stien atď.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 12
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 12

Krok 12. Prevlečte kábel cez vyvŕtané otvory začínajúc buď na elektrickom paneli, alebo v ľubovoľnom bode v strede (prevlečte v oboch smeroch)

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 13
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 13

Krok 13. Zistite alebo zmerajte zadnú časť rozsahu, kde chcete vŕtať za dosah, aby sa kábel dostal do priestoru pre výstup dosahu

Potrebný je iba dostatočne široký priestor pre kábel - to nebude mať za následok kontakt kábla s rámom rozsahu, zásuvkami atď.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 14
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 14

Krok 14. Kábel diaľkového ovládača prevlečte týmto posledným otvorom za dosahom

V tejto oblasti nechajte niekoľko stôp (alebo viac) kábla diaľkového ovládača

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 15
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 15

Krok 15. Odizolujte vonkajší plášť

Odstráňte 6 plášťa a akékoľvek plastové tienenie z okolia vodičov.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 16
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 16

Krok 16. Zapojte zásuvku

Skontrolujte vývod dosahu. Nainštalujte dodaný konektor kábla do dodanej zásuvky pomocou dodaného hardvéru. Zapojenie zásuvky bude jednoduchšie, ak je konektor nainštalovaný v spodnej časti zásuvky, nie v zadnej časti. Spodná inštalácia umožňuje, aby bol kábel ľahko vedený do zásuvky a zapojený bez toho, aby bolo potrebné ohýbať vodiče o 90 stupňov. Tak či onak to bude fungovať, s jedným sa pracuje trochu ťažšie ako s druhým. Kábel položte do zásuvky tak, že najskôr položíte plášť tak, aby bol viditeľný iba do telesa zásuvky. Usporiadajte vodiče tak, aby ležali v svorkách. Čierny a červený vodič pristanú v zlatých svorkách (nezáleží na tom, ktorý z týchto dvoch vodičov pristane na ľavom alebo pravom zlatom termináli), biely vodič pristane na striebornom konci a neizolovaný vodič pristane na zelenom termináli.. Označte ich tak, aby vodič mierne presahoval za svorku (max. 1/16 palca)

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 17
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 17

Krok 17. Odrežte vodiče pre výstup

Odrežte ich jeden po druhom, ako je označené predtým, aby bolo možné predĺženie o 1/16 za koncovkou. Opatrne odizolujte kábel podľa pásmového meradla uvedeného na výstupe rozsahu. Odstráňte všetku izoláciu z časti vodiča, ktorá bude byť v termináli. Buďte veľmi opatrní, aby ste nepoškodili žiadny z vodičov. Prerezaný vodič musí byť odrezaný a znova vyrobený. Keďže pracovná plocha vo vývode je taká malá, všetky vodiče bude potrebné znova skrátiť a znova vyzlečený.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 18
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 18

Krok 18. Aplikujte inhibítor oxidu

Ak používate hliníkový kábel, naneste na jednotlivú odizolovanú časť vodičov a do svoriek na stlačenie drôtu výstupného konektora dostatočnú vrstvu inhibítora oxidu hlinitého (množstvo inhibítora by nemalo byť také veľké, aby kvapkalo z vodiča alebo svorky). Aplikácia inhibítora oxidu na hliníkové vodiče je požiadavkou kódu a nesmie sa vynechávať. Medené vodiče však nevyžadujú aplikáciu akýchkoľvek inhibítorov oxidu.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 19
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 19

Krok 19. Zabezpečte vývod dosahu k stene alebo spodnej doske na mieste, kde po pripojení kábla diaľkového ovládača nebude prekážať umiestnenie dosahu a zatváranie žiadnych zásuviek rozsahu

Pozrite sa na zadnú stranu sortimentu, aby ste získali predstavu o tom, ktoré miesta budú spĺňať túto požiadavku. Odstránenie zásuvky často umožní prístup k stene - kde môže byť označená ceruzkou atď. Nainštalujte kryt zásuvky a zatlačte nadbytočný kábel rozsahu späť do otvoru.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 20
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 20

Krok 20. Odstráňte prebytočnú vôľu z kábla

Počkajte, kým bude k dispozícii približne 10 palcov (ak to bude potrebné pre neskoršie použitie - kábel je stále možné použiť) a zvyšok potiahnite späť k elektrickému panelu.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 21
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 21

Krok 21. Veďte kábel do konektora namontovaného v elektrickom servisnom paneli

Označte plášť kábla na mieste, kde bude upnutý, na poistnej strane konektora. Určte, koľko kábla bude potrebné na a.) Pripojenie k novému ističu, b.) Pripojenie k uzemňovacej lište a c.) Pripojenie k neutrálnej lište v paneli. Pridajte k tejto vzdialenosti približne 0,6 m a kábel skrátte na túto dĺžku, meranú od značky na plášti kábla.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 22
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 22

Krok 22. Nainštalujte kábel do elektrického servisného panelu prostredníctvom konektora kábla

Odstráňte plášť a akékoľvek plastové tienenie z okolia vodičov. Rozmotajte každý zo štyroch jednotlivých vodičov. Zapojte káble v elektrickom servisnom paneli tam, kde budú všetky ukončené.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 23
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 23

Krok 23. Pripojte sa k ističu

Nájdite existujúci červený vodič v paneli - v ktoromkoľvek stĺpci ističov. Zistite, či je pripojený k ističu OBD alebo EVEN. Nový červený vodič bude pripojený rovnakým spôsobom - ak je existujúca červená AJ POTOM, potom bude nová červená pripojená k EŠTE (alebo ak existujúca je nepárna, pripojte novú k nepárnej). Určte, či je horný terminál nového ističa (ak je nainštalovaný) párny alebo nepárny terminál. Po nanesení potrebnej dĺžky skrátte a nainštalujte červený a čierny vodič pod príslušný konektor po nanesení zlúčeniny inhibítora oxidu na odizolovanú časť vodičov.

Krok 24. Pripojte k nulovým a uzemňovacím svorkám

Väčšina domov s jediným elektrickým servisným panelom má jednu lištu, ktorá poskytuje zakončenie neutrálneho aj uzemňovacieho vodiča. Ak je elektrický servisný panel čiastkovým panelom, mali by existovať oddelené tyče pre neutrálne a uzemňovacie ukončenie. Je ľahké to určiť, ale je veľmi dôležité správne sa pripojiť.

  • JEDNA BAR Ak je v elektrickom servisnom paneli jedna lišta a sú k nej pripojené holé aj biele izolované vodiče, zapojte každý z holých a bielych izolovaných vodičov rozsahu do samostatných nepoužitých svoriek.

    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 24 1
    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 24 1
  • DVE TYČE Ak sú dva stĺpce A na jednom pruhu sú zapojené všetky holé a/alebo zelené vodiče A na druhom pruhu sú zapojené všetky biele vodiče, urobte to isté - priveďte vodič s bielou izoláciou rozsahu k lište s existujúcimi bielymi vodičmi a rozsahom holé k baru s existujúcimi holými / zelenými vodičmi.

    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 24 2
    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 24 2
  • TYČ A JEDLÁ Posledná konfigurácia (a najmenej pravdepodobné, že sa vyskytne) je jedna tyč s iba bielymi izolovanými vodičmi a jedným alebo viacerými „uškami“zaistenými na zadnej alebo bočnej strane panelu, ktoré majú pripojené všetky holé a zelené vodiče. Ak je to tak, rozsahovo biely izolovaný vodič sa pripojí k lište do nepoužitého terminálu, ako je uvedené vyššie, a bude potrebný nový výstupok pre holý rozsah. Tento výstupok bude musieť byť zaistený skrutkou do závitu. Skrutky do plechu nie sú povolené na zaistenie výstupkov.

    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 24 3
    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 24 3
  • Na obrázkoch nižšie si všimnite, že na skrutku svorky je iba jeden vodič. Nikdy neukončujte viac vodičov pod jednou svorkou.

    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 24 4
    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 24 4
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 25
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 25

Krok 25. Zabezpečte kábel dosahu pomocou sponiek, ak sú odkryté podľa potreby na podoprenie, a tak, aby medzi podperami (každým druhým nosníkom alebo čapom) bol najmenej 36 palcov

Káble prechádzajú vŕtanými otvormi podlahové nosníky, krokvy a tie, ktoré sa kladú na stropné pásy, sa považujú za podopreté a nie je potrebné ich zošívať. Kábel zaistite do 18 palcov od akéhokoľvek elektrického krytu alebo skrinky, do ktorej vstupuje.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 26
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 26

Krok 26. Odstráňte prázdne platne z krytu, ktoré teraz zaberajú miesto nového ističa

Skontrolujte, či sa v elektrickom servisnom paneli omylom nenašli nástroje, diely alebo iné cudzie predmety.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 27
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 27

Krok 27. Zaistite kryt k elektrickému servisnému panelu a nový vypínač vypnite

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 28
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 28

Krok 28. Postavte sa na bok panelu (nestojte priamo vpredu) a posuňte rukoväť hlavného servisného vypínača do polohy ON

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 29
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 29

Krok 29. Kým ste stále na boku, posuňte novú rukoväť vypínača do polohy ON

Krok 30. Skontrolujte správne zapojenie

Pomocou voltmetra skontrolujte, či je v novom zásuvke správneho napätia.

  • Skontrolujte, či je medzi dvoma plochými otvormi lopatiek, ktoré sú navzájom rovnobežné, napätie 240 V.

    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 30 1
    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 30 1
  • Skontrolujte napätie 120 V od okrúhleho kolíka do každého z dvoch predtým testovaných paralelných otvorov.

    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 30 2
    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 30 2
  • Skontrolujte, či je napätie 120 V z otvoru plochého noža oproti otvoru s okrúhlym kolíkom do každého z prvých testovaných rovnobežných otvorov s plochým nožom.

    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 30 3
    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 30 3
  • Nakoniec skontrolujte 0 V medzi okrúhlym otvorom kolíka a plochým otvorom čepele oproti nemu.

    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 30 4
    Nainštalujte sporák s guľkou 220 Line Step 30 4
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 31
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 31

Krok 31. Ak niektoré merania nie sú presne také, ako sú popísané, vypnite nový istič a skontrolujte zapojenie sieťovej zásuvky a v prípade potreby aj zapojenie do elektrického servisného panelu

Opravte všetky nesprávne zapojené pripojenia a skúste to znova.

Krok 32. Znova pripojte rozsah

Keď je nová zásuvka správne zapojená, vypnite istič a potom zasuňte koncovú zástrčku do zásuvky. Nastavte rozsah na svoje miesto.

Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 33
Nainštalujte sporák s linkou 220, krok 33

Krok 33. Zabaľte

Aktualizujte adresár panela tak, aby odrážal pridanie nového ističa a nové polohy starého ističa (ak ho bolo potrebné presunúť). Uistite sa, že sú všetky ističe opäť zapnuté.

Tipy

  • Istič musí mať rovnakú značku ako panel, do ktorého má byť inštalovaný. Ďalej musí byť typu schváleného výrobcom na použitie na konkrétnom paneli. To, že „to sedí“neznamená, že je to vhodné. Dvere elektrického servisného panelu by mali mať prinajmenšom meno a model výrobcu. Tiež môže existovať komplexný zoznam prijateľných ističov schválených na použitie. Inštalácia ističa, ktorý nespĺňa všetky tieto požiadavky, ruší zoznam UL celého elektrického servisného panelu a predstavuje vážne porušenie kódu.
  • Inhibítor oxidu je lepkavý a špinavý. Je ťažké upratať a znečistí oblečenie a čalúnenie. Pred kontaktom so savým materiálom odstráňte prebytočný inhibítor oxidu z rúk a nástrojov.
  • Rovnaké metódy je možné použiť na zapojenie zásuvky, ktorá sa má použiť na napájanie elektrickej sušičky (220/240 voltov). Rozdiely sú v tom, že obvod sušičky je zvyčajne 30 ampérový obvod; a bude vyžadovať náhradu „30-ampérového 4-vodičového kábla romex“(často nazývaného „10-3 medený/ uzemnený kábel Romex“alebo „NM“), „dvojpólového 30-ampérového ističa“a „4-vodičového 240“Zásuvka sušičky Volt / 30 amp “namiesto vyššie uvedených pre elektrický dosah.
  • Hliníkový drôt môže stáť oveľa menej ako meď a pri správnej inštalácii funguje rovnako dobre ako meď. Medený drôt samozrejme funguje veľmi dobre a nevyžaduje aplikáciu inhibítora oxidu.

Varovania

  • NIE je dovolené spájať káble typu SE alebo SER.
  • Sporáky a sušičky sú vyhradené spotrebiče a ako také nie je dovolené ich pripojenie k obvodu, ktorý je zdieľaný s iným spotrebičom alebo záťažou.
  • Predtým, ako sa pokúsite o túto prácu, vždy požiadajte o elektrické povolenie a nechajte svoju prácu skontrolovať miestnym orgánom, ktorý má príslušnosť.
  • Nikdy sa nepokúšajte vykonávať elektrické práce, ak nerozumiete tomu, čo robíte alebo súvisiacim nebezpečenstvám.
  • Nikdy nepracujte na elektrických obvodoch pod prúdom alebo na elektrických servisných paneloch.
  • Hliníkové vodiče musia byť pripojené iba k svorkám, ktoré sú dimenzované pre hliník. Svorky označené „AL“(hliník) a „CU/AL“(duálny hliník a meď). Ak sú svorky dimenzované iba na „CU“, nie je dovolené spájať hliníkové vodiče. Väčšina ističov a zásuviek má dvojité hodnotenie. Pred inštaláciou dvakrát skontrolujte.
  • Národný elektrotechnický zákonník (ďalej len „kód“) nariaďuje, aby všetky nové zásuvky sortimentu a sušičky boli „štvorvodičové“obvody (vedenie 1, vedenie 2 a mali oddelené nulové a uzemňovacie vodiče) a aby boli k sporáku alebo sušiču pripojené štyrmi káblová súprava. Existujúce rozsahy so starším 3-vodičovým typom MUSIA byť zmenené na aktualizovanú 4-vodičovú sadu káblov, aby sa dalo pripojiť k novej zásuvke. Inštalácia „4 až 3 -vodičového adaptéra“nie je povolená. Inštalácia novej zásuvky „troch drôtov“je tiež zakázaná. Štyri súpravy drôtových káblov je možné zakúpiť lacno v akomkoľvek obchode so spotrebičmi alebo železiarstvom a dajú sa pomerne ľahko pripojiť.

Odporúča: