Ako nainštalovať vinylový plot: 10 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako nainštalovať vinylový plot: 10 krokov (s obrázkami)
Ako nainštalovať vinylový plot: 10 krokov (s obrázkami)
Anonim

Vinylové oplotenie sa dodáva v mnohých štýloch a farbách. Jedná sa o bezúdržbovú možnosť, ktorá nepretrvá ako drevené oplotenie. Na inštaláciu vinylového oplotenia potrebujete k stĺpikom pripevniť iba vopred pripravené plotové diely. Vinyl sa pri vysokých teplotách rozťahuje a sťahuje pri nízkych teplotách, preto sa vyhnite inštalácii plotu v extrémne horúcich alebo chladných dňoch, inak sa môže plot zdeformovať a zlomiť.

Kroky

Časť 1 z 2: Príprava projektu

Nainštalujte vinylový plot, krok 1
Nainštalujte vinylový plot, krok 1

Krok 1. Pripravte si pôdu na plot

Je dôležité vyčistiť a vyhladiť oblasť, v ktorej bude vinylový plot nainštalovaný, aby bol tento proces čo najľahší. Odstráňte všetky kríky, rastliny, stromy alebo nehybné predmety, ktoré stoja v ceste vášmu plánovanému plotu.

Predtým, ako začnete kopať, zavolajte na horúcu linku miestnych obslužných rýpadiel a nechajte si označiť všetky podzemné vedenia. V USA alebo Kanade vytočte číslo 811 alebo sa obráťte na miestnu spoločnosť poskytujúcu služby. Mnoho regiónov má svoje vlastné horúce linky

Nainštalujte vinylový plot, krok 2
Nainštalujte vinylový plot, krok 2

Krok 2. Zmerajte oblasť

V závislosti od veľkosti a tvaru vášho dvora alebo oblasti, od ktorej sa chcete oplotiť, možno budete chcieť ísť priamo po hranici pozemku alebo zmerať iné konfigurácie a tvary. V každom prípade musíte zmerať požadovanú plochu, koľko oplotenia budete musieť kúpiť. Vykonajte tieto merania v obchode s domácimi potrebami, aby ste si kúpili zásoby.

Na rohy obvodu plota môžete položiť kolíky a použiť ich na zlanenie oblasti pred začatím projektu, alebo môžete obvod plotu nastriekať farbou

Nainštalujte vinylový plot, krok 3
Nainštalujte vinylový plot, krok 3

Krok 3. Kúpte si vinylové oplotenie a stĺpiky pre túto oblasť

Vinylové oplotenie si môžete kúpiť v dĺžkach 0,6 až 2,4 m od 2 do 8 stôp. Tieto dĺžky umiestnite medzi stĺpiky vinylového plotu. Ak oplotíte veľmi veľkú plochu, kúpte si väčšie časti, aby ste mohli zakopať menej stĺpikov plotu.

  • Váš materiál by mal byť zhruba 2,5 cm hrubý, 10 cm široký a 1,2 až 1,8 m dlhý. Na dočasné vystuženie budete potrebovať aj dva 12 palcové (30 cm) drevené kolíky a štyri skrutky.
  • Zaistite tiež dostatok betónu pre každý stĺpik.
  • Ak potrebujete vstupný bod pozdĺž plotu, je tiež dôležité kúpiť si súpravu vinylových brán, ktorá sa hodí k zvolenému oploteniu.
Nainštalujte vinylový plot, krok 4
Nainštalujte vinylový plot, krok 4

Krok 4. Označte každé umiestnenie príspevku

Po zakúpení dostatočného počtu stĺpikov, dĺžok plotov a súprav brán, ktoré sú potrebné k vytvoreniu vášho plotu, označte polohy stĺpikov a dĺžky medzi požadovanými stĺpikmi, aby ste sa uistili, že vám časť vinylového plotu a hardvér vyhovujú. Sekcie vinylového oplotenia nemôžete orezávať, takže si musíte byť istí svojimi mierami.

Nainštalujte vinylový plot, krok 5
Nainštalujte vinylový plot, krok 5

Krok 5. Rozložte časti oplotenia

Medzi každým miestom, kde plánujete vykopať dieru, je vhodné nastaviť všetko tak, aby bol proces inštalácie jednoduchší. Pred kopaním dier sa uistite, že sú vaše príspevky na správnom mieste.

Časť 2 z 2: Inštalácia plotu

Nainštalujte vinylový plot, krok 6
Nainštalujte vinylový plot, krok 6

Krok 1. Vykopte otvory pre stĺpiky plotu

Na hĺbenie otvorov s priemerom 25,4 cm použite buď šnekový vrták, alebo ručný rýpadlo na dierovanie otvorov. Otvory pre stĺpiky by mali byť dostatočne hlboké, aby pojali 1/3 dĺžky stĺpika, plus 6 palcov pre štrkový podklad.

Ak nemáte šnek alebo bager, môžete si požičať elektrický šnek v obchode s domácimi potrebami alebo ich môžete kopať lopatou, aj keď to bude trvať oveľa dlhšie

Nainštalujte vinylový plot, krok 7
Nainštalujte vinylový plot, krok 7

Krok 2. Umiestnite stĺpiky plotu jeden po druhom

Keď vykopete otvory pre stĺpiky, ďalším krokom je nainštalovanie každého stĺpika pred ich prepojením s vinylovými časťami. Pri inštalácii sa vždy riaďte pokynmi výrobcu, ale všeobecne sa odporúča inštalovať stĺpiky zaistené štrkom a betónom.

  • Vložte 2 cm (61 cm) dlhý 4 palcov x 4 palcov alebo 5 palcov x 5 palcov a pomocou skrutiek 1,5 palca (3,8-4 cm) na najmenej dvoch stranách pripevnite stĺpik k drevu. Stĺpik umiestnite do otvoru na štrkovom podklade a potom nalejte betón do otvoru a rovnomerne okolo celého stĺpika. Po vytvrdnutí betónu zastavte 15 palcov pod úrovňou zeme, aby ste pridali pôdu pre trávu.
  • Pomocou vodováhy skontrolujte, či je tyč olovnica, a pokračujte k ďalšiemu otvoru stĺpika. Pokračujte v inštalácii všetkých stĺpikov a vráťte sa na začiatok a uistite sa, že opäť sedí na úrovni.
Nainštalujte vinylový plot, krok 8
Nainštalujte vinylový plot, krok 8

Krok 3. Svahujte betón

Pomocou žľabu zoškrabte prebytočný betón zo stĺpikov tak, aby sa betón svažoval smerom od stĺpika. To zabraňuje hromadeniu vody okolo stĺpu. Nechajte betón úplne vyschnúť.

Nainštalujte vinylový plot, krok 9
Nainštalujte vinylový plot, krok 9

Krok 4. Nainštalujte časti vinylového plotu medzi každý stĺpik

Vinylové plotové diely spravidla zapadnú na svoje miesto. Pokiaľ ide o časti vinylového plotu, postupujte podľa pokynov konkrétneho výrobcu, pretože niektoré sa môžu zasunúť do polovice stĺpika. V prípade potreby pripevnite koľajnice na konce každej sekcie pomocou skrutiek a potom koľajnice zaistite k stĺpikom v zemi.

Pomôcť môže a môže byť potrebné aj predvŕtanie pilotného otvoru pred inštaláciou skrutiek do koľajnice

Nainštalujte vinylový plot, krok 10
Nainštalujte vinylový plot, krok 10

Krok 5. Pripevnite vrcholy vinylových stĺpikov dodaným hardvérom

Opäť sa riaďte pokynmi výrobcu. Všeobecne platí, že väčšina vinylových plotových súprav je dodávaná s ozdobnými krytmi na stĺpiky, na ktoré môžete zacvaknúť.

Odporúča: