Ako vyčistiť snímač Roborock: 7 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako vyčistiť snímač Roborock: 7 krokov (s obrázkami)
Ako vyčistiť snímač Roborock: 7 krokov (s obrázkami)
Anonim

Vďaka robotickým vysávačom Roborock je čistenie podláh pohodlné a bezproblémové. Aby váš Roborock správne fungoval, čistite senzory raz týždenne. Senzory sú „očami“vášho Roborocku, ktoré mu pri čistení podláh umožňuje vidieť, kam ide. Ak sa znečistia, vákuum môže začať narážať na predmety, chýbajúce miesta a nemusí sa správne nabíjať. Čistenie senzorov je veľmi jednoduché a potrebujete iba jemnú handričku.

Kroky

Metóda 1 z 2: Dodržiavanie osvedčených postupov

Čistenie snímača Roborock Krok 1
Čistenie snímača Roborock Krok 1

Krok 1. Na čistenie senzorov použite mäkkú, suchú tkaninu

Na odstránenie prachu a iných nečistôt, ktoré blokujú senzory vo vašom vysávači, stačí suchá tkanina. Na to vám poslúži handrička z mikrovlákna alebo bavlny. Na čistenie senzorov nepoužívajte nič abrazívne, napríklad papierové utierky alebo drsnú stranu špongie, pretože ich môže poškriabať.

Čistenie snímača Roborock Krok 2
Čistenie snímača Roborock Krok 2

Krok 2. Na senzory vášho Roborocku nepoužívajte vodu ani iné čistiace prostriedky

Spoločnosť Roborock neodporúča používať na čistenie akejkoľvek časti vákua Roborock vrátane senzorov čokoľvek vlhké. Ak sa tekutina dostane do vášho vákua, môže ho poškodiť.

Ak sú senzory obzvlášť znečistené a suchá tkanina nepomáha, môžete skúsiť senzory utrieť mierne vlhkou handričkou. Mohlo by to však poškodiť senzory a zrušiť záruku na vysávač, preto postupujte opatrne

Čistenie snímača Roborock Krok 3
Čistenie snímača Roborock Krok 3

Krok 3. Senzory čistite raz týždenne, aby správne fungovali

Keď sa na senzoroch nahromadí špina a nečistoty, váš vysávač prestane správne fungovať. Aby ste tomu zabránili, snažte sa pamätať na čistenie senzorov najmenej raz za týždeň. Zvážte ich čistenie po každom použití, aby ste nezabudli.

Pravidelne čistite aj ostatné súčasti vášho Roborocku, ako je odpadkový kôš, filter, kolesá a hlavná kefa

Metóda 2 z 2: Vymazanie rôznych senzorov

Čistenie snímača Roborock Krok 4
Čistenie snímača Roborock Krok 4

Krok 1. Utrite 4 senzory pádu umiestnené na spodnej strane vysávača

Prevráťte Roborock. Potom vyhľadajte 4 senzory prebiehajúce pozdĺž okraja prednej polovice zariadenia. Toto sú snímače pádu. Vezmite mäkkú, suchú handričku a jemne utrite všetky senzory.

  • Senzory pádu budú mierne zapustené do plastu, ktorý pokrýva dno vákua. Každý z nich je dlhý asi 2,5 cm a je reflexný.
  • Rôzne modely vysávačov Roborock môžu mať mierne odlišné rozloženie. Ak je pre vás ťažké lokalizovať niektorý zo senzorov, prečítajte si príručku majiteľa alebo si online vyhľadajte diagram vášho konkrétneho modelu.
Čistenie snímača Roborock Krok 5
Čistenie snímača Roborock Krok 5

Krok 2. Vyčistite snímače vzdialenosti umiestnené po stranách robota

Toto sú senzory, ktoré pomáhajú vášmu vákuu určiť, ako ďaleko je od blízkych stien. Na každej strane vysávača hľadajte malý senzor oválneho tvaru. Toto sú snímače vzdialenosti. Utrite ich suchou handričkou, aby ste odstránili všetok prach a nečistoty.

Čistenie snímača Roborock Krok 6
Čistenie snímača Roborock Krok 6

Krok 3. Utrite kontaktné senzory v spodnej časti zariadenia

Kontaktné senzory sú malé štvorcové senzory umiestnené na oboch stranách predného kolesa. Pri nabíjaní zariadenia Roborock sa dostanú do kontaktu s terminálmi v dokovacej stanici. Tieto senzory jemne utrite suchou handričkou.

Čistenie snímača Roborock Krok 7
Čistenie snímača Roborock Krok 7

Krok 4. Vyčistite snímače návratu a nárazov z dokovacej stanice na prednom nárazníku

Tieto senzory pomáhajú vášmu Roborocku vstúpiť do dokovacej stanice a vyhnúť sa predmetom, keď je v prevádzke. Senzor návratu z dokovacej stanice je úzky horizontálny ovál so stredom na prednom nárazníku. Senzor kolízie je dlhý, úzky senzor, ktorý prebieha pozdĺž spodnej hrany predného nárazníka. Oba tieto senzory utrite suchou handričkou.

Tipy

Skúste vyčistiť senzory svojho Roborocku raz za týždeň, aby nehromadili príliš veľa prachu a nečistôt. Čím sú senzory čistejšie, tým lepšie bude fungovať vaše vákuum

Odporúča: