4 spôsoby, ako vyčistiť zafarbenú toaletnú misu

Obsah:

4 spôsoby, ako vyčistiť zafarbenú toaletnú misu
4 spôsoby, ako vyčistiť zafarbenú toaletnú misu
Anonim

Zafarbená záchodová misa je okom. Ak je váš záchod zafarbený, určite nechcete, aby ho videli hostia, a možno ho nebudete chcieť ani používať sami! Našťastie existujú kroky, ktoré môžete urobiť. Potom, čo vykonáte všeobecné čistenie a určíte zdroj vašich toaletných škvŕn, môžete pomocou správnych prípravkov a metód odstrániť všetky stopy škvŕn.

Kroky

Metóda 1 zo 4: Prvé čistenie

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 1
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 1

Krok 1. Skontrolujte pokyny výrobcu

Pred začatím čistenia toalety je najlepšie skontrolovať si pokyny výrobcu. Niektoré výrobky môžu poškodiť vnútorné fungovanie vašej toalety-napríklad klapka-zatiaľ čo iné môžu spôsobiť zmenu farby.

  • Hľadaj názov značky vytlačený alebo vyrytý na toalete.
  • Vykonajte internetové vyhľadávanie „[vaša značka toalety] + bezpečné čistiace prostriedky“.
  • Môžete tiež vyhľadať telefónne číslo na výrobcu a zavolať mu.

Krok 2. Ponorte misku, aby ste odstránili časť vody

Ak je záchodová misa plná vody kvôli upchatiu, ponorte ju pred čistením. Pomôže to vode ísť dole a uľahčí čistenie záchodovej misy.

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 3
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 3

Krok 3 Drhnite toaletnou kefkou a čistiacim prostriedkom.

Predtým, ako sa pustíte do odstraňovania silných škvŕn, musíte vykonať generálne čistenie toalety. Na to budete potrebovať nejakú formu čistiaceho prostriedku a toaletnú kefu alebo starú kefu na riad. Jednoducho naneste čistiaci prostriedok podľa vášho výberu na vnútornú stranu toaletnej misy a okolo okrajov. Potom pomocou kefy odstráňte nečistoty a opláchnite. Pri tom môžete chcieť používať jednorazové rukavice. Niektoré čistiace prostriedky, z ktorých si môžete vybrať, zahŕňajú:

  • Výrobky kúpené v obchode, ako napríklad Comet, Soft Scrub a ďalšie čistiace prostriedky na toalety.
  • Alternatívy pre domácich majstrov, ako je sóda bikarbóna, biely ocot, borax alebo bielidlo.
Krok 2: Vyčistite zafarbenú toaletnú misu
Krok 2: Vyčistite zafarbenú toaletnú misu

Krok 4. Nalejte biely ocot a nechajte cez noc namočiť

Ak je váš záchod veľmi znečistený, môže mu prospieť namočenie cez noc pred drhnutím. Nalejte 1/2 šálky (118 ml) bieleho octu do záchodovej misy a zatvorte veko. Nechajte pôsobiť cez noc.

Ak sú okolo okraja toalety škvrny, priložte na ne kúsky toaletného papiera a toaletný papier zalejte octom, aby ste zaistili, že ocot na škvrnách zostane

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 4
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 4

Krok 5. Zistite príčinu vašich škvŕn

V závislosti od povahy vašich záchodových škvŕn môžete na ich odstránenie použiť rôzne výrobky. Najbežnejším zdrojom záchodových škvŕn je tvrdá voda, plesne a plesne. Pozrite sa na nasledujúce príznaky, aby ste určili, aký typ škvŕn je pre vás prítomný.

  • Tvrdá voda - Tieto škvrny sa objavia ako krúžky okolo vnútornej záchodovej misy. Môžu byť ružové, červené, hnedé alebo biele.
  • Pleseň - Škvrny od plesne sa môžu objaviť kdekoľvek na vašom WC. Forma bude mierne neostrá a môže byť modrá, zelená, žltá, sivá, čierna alebo biela.
  • Pleseň - Pleseň sa môže vyskytnúť aj kdekoľvek na toalete, ale je bežná v blízkosti hornej časti záchodovej misy alebo na toaletnej nádrži. Pleseň zvyčajne začína biela, ale časom môže zožltnúť alebo hnednúť.

Metóda 2 zo 4: Odstránenie škvŕn z tvrdej vody

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 5
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 5

Krok 1. Naneste citrónovú pomôcku Kool

Škvrny od tvrdej vody sú bežné aj nevzhľadné. Našťastie ich môžete odstrániť pomocou predmetov, ktoré už možno máte doma. Jednou z možností je citrónová pomôcka Kool. Jednoducho posypte 1 balíček citrónového pomocníka Kool okolo záchodovej misy, počkajte 1 hodinu a toaletnou kefkou odstráňte škvrny.

Pomôcka Lemon Kool je k dispozícii vo väčšine obchodov s potravinami už od 0,25 dolára

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 6
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 6

Krok 2. Použite pemzu

Pemza je vynikajúca na odstraňovanie škvŕn z tvrdej vody. Použite pemzu, ktorú už máte doma, alebo si kúpte „pemzu“(pemzu na palicu na to určenú). Namočte pemzu do vody na 10-15 minút a potom ňou odstráňte škvrny.

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 7
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 7

Krok 3. Vydrhnite sušičkou

Sušičky sú ďalším skvelým prostriedkom na odstraňovanie škvŕn od tvrdej vody. V skutočnosti sa zdá, že použité sušičky fungujú ešte lepšie ako úplne nové! Noste gumené rukavice a potom na odstránenie škvŕn použite bežnú sušičku (použitú alebo nepoužitú).

Metóda 3 zo 4: Riešenie škvŕn od plesní

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 8
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 8

Krok 1. Použite biely ocot

Pleseň vo vašej kúpeľni môže byť nielen nevzhľadná, ale môže prispieť aj k zdravotným problémom. Našťastie nie je ťažké zbaviť sa plesní. Pridajte 1/2 šálky (118 ml) bieleho octu do záchodovej misy alebo ho nastriekajte priamo na formu. Potom plesne umyte toaletnou kefkou.

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 9
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 9

Krok 2. Naneste bielidlo

Ďalším osvedčeným výrobkom na odstraňovanie plesní je obyčajné bielidlo. Pridajte 1/4 šálky (59 ml) bielidla do záchodovej misy alebo nastriekajte zriedené bielidlo priamo na formu. Potom plesne vydrhnite pomocou toaletnej kefy.

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 10
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 10

Krok 3. Skúste olej z čajovníka

Menej často používaným, ale stále veľmi účinným prostriedkom na odstraňovanie plesní je éterický olej z čajovníka. Pridajte 10 kvapiek esenciálneho oleja z čajovníka do záchodovej misy alebo nastriekajte roztok oleja z čajovníka (5-10 kvapiek oleja do fľaše s vodou) priamo na plesnivé miesta. Drhnite toaletnou kefkou.

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 11
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 11

Krok 4. Spláchnite toaletu najmenej 3 krát

Ak by ste nechali príliš dlho sedieť na toalete, všetky 3 tieto výrobky by mohli potenciálne poškodiť vnútorné fungovanie. Preto je dôležité tieto produkty vypláchnuť z vášho toaletného systému. Po umytí ktorýmkoľvek z týchto produktov nezabudnite spláchnuť toaletu najmenej 3 krát.

Metóda 4 zo 4: Zbavte sa plesňových škvŕn

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 12
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 12

Krok 1. Vyberte produkt, ktorý chcete použiť

Pleseň vo vašom dome je spojená s respiračnými problémami a inými zdravotnými problémami. Okrem toho, že je škaredý, je dôležité ho z týchto dôvodov odstrániť aj z toalety. Na odstránenie plesní môžete použiť rovnaké produkty ako na plesne-biely ocot, bielidlo alebo olej z čajovníka-postup je však trochu odlišný. Na začiatku vyberte produkt, ktorý chcete použiť.

Vyčistite zafarbenú toaletnú misku, krok 13
Vyčistite zafarbenú toaletnú misku, krok 13

Krok 2. Vytvorte fľašu s rozprašovačom

Vložte roztok podľa vlastného výberu-bielidlovú vodu, octovú vodu alebo vodu s 10-15 kvapkami oleja z čajovníka-do rozprašovača. Môžete znova použiť starú fľašu s rozprašovačom, ktorú máte doma, alebo si kúpiť novú.

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 14
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 14

Krok 3. Spláchnite toaletu, aby ste odtiekli čo najviac vody

Pleseň miluje vodu a darí sa jej vo vlhkom prostredí (ako je váš záchod). Aby ste ho efektívne vyčistili, potrebujete, aby bol váš záchod vo vnútri trochu suchý. Umyte si teda toaletu a začnite s čistením.

Vyčistite zafarbenú toaletnú misku, krok 15
Vyčistite zafarbenú toaletnú misku, krok 15

Krok 4. Rozprašujte vnútro toalety roztokom

Kým je vnútro vašej toalety prázdne (alebo čo najbližšie k prázdnu), pomocou rozprašovača natrite vnútro záchodovej misy čistiacim prostriedkom.

Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 16
Vyčistite zafarbenú toaletnú misu, krok 16

Krok 5. Drhnite toaletnou kefou

Čo najrýchlejšie (kým sa záchod doplní vodou), rýchlo vyčistite pleseň z vnútra záchodovej misy. Tento proces možno budete musieť opakovať, kým nezmizne všetka pleseň.

Odporúča: