Ako ušiť lem: 11 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako ušiť lem: 11 krokov (s obrázkami)
Ako ušiť lem: 11 krokov (s obrázkami)
Anonim

Pokiaľ nemáte neobmedzený rozpočet na oblečenie, ktorý vám umožní zlikvidovať oblečenie hneď, ako bude potrebovať opravu, v určitom okamihu budete možno musieť opraviť alebo lemovať kus oblečenia. Lemovanie dodáva tkanine hotový, čistý okraj a predlžuje rozopínanie odevu, aby vydržalo dlhšie. Existuje niekoľko spôsobov, ako ušiť lem v závislosti od toho, ako chcete, aby konečný vzhľad vyzeral, ale najbežnejší je dvojitý skladací lem a lem slepého stehu. Napriek tomu, že ani jedno nie je ťažké, obaja musia zvládnuť trochu praxe.

Kroky

Metóda 1 z 2: Šitie dvojitého skladaného lemu

Ušitie lemu Krok 1
Ušitie lemu Krok 1

Krok 1. Rozhodnite sa, ako budete šiť lem

Existujú dva spôsoby, ako šiť lem: ručne alebo pomocou šijacieho stroja. Aj keď je ten druhý očividne rýchlejší, prvý vám umožňuje ušiť lem bez mnohých nástrojov. Ak je to možné, nastavte si šijací stroj na lem; na dvojnásobný lem použite rovný steh.

Šiť lem, krok 6
Šiť lem, krok 6

Krok 1. Zistite, či máte potrebné nástroje

Hoci môžete slepý lem ušiť ručne, môže to byť veľmi náročné a proces je na šijacom stroji oveľa jednoduchší. Na ušitie slepého lemu na šijacom stroji musíte mať dva nástroje: pätku slepého lemu a správny steh. Patku na slepý lem je možné kúpiť vo väčšine obchodov so šitím za približne 10 dolárov. Okrem toho skontrolujte, či je váš šijací stroj vybavený stehom, ktorý vyzerá takto:^----^----^.

Šiť lem, krok 7
Šiť lem, krok 7

Krok 2. Pripravte si tkaninu

Ak ste to ešte neurobili, tkaninu predprite, aby sa neskôr nezmrštila. Potom položte látku na dosku so vzorom nadol.

Odporúča: