Ako čistiť kožené sedadlá do auta: 11 krokov (s obrázkami)

Obsah:

Ako čistiť kožené sedadlá do auta: 11 krokov (s obrázkami)
Ako čistiť kožené sedadlá do auta: 11 krokov (s obrázkami)
Anonim

Interiér vášho auta je ľahké zanedbať, najmä pokiaľ ide o udržiavanie čistých sedadiel. Udržanie kožených sedadiel v skvelom stave však môže dať vášmu autu skutočne vyniknúť. Budete chcieť pravidelne odstraňovať povrchové nečistoty, čistiť kožu a upravovať sedadlá. Aj keď to môže znieť náročne na prácu, kroky sú v skutočnosti celkom jednoduché a ak ich vykonávate pravidelne, čistenie je hračka.

Kroky

Časť 1 z 2: Čistenie sedadiel

Čisté kožené autosedačky Krok 1
Čisté kožené autosedačky Krok 1

Krok 1. Skontrolujte, či vaše autosedačky nemajú perforované oblasti

Ak je to tak, dbajte na to, aby sa voda, čistiaci prostriedok alebo kondicionér nezasekli do otvorov.

Prečítajte si príručku k svojmu automobilu. Pred čistením alebo nanášaním akýchkoľvek produktov si prečítajte návod na obsluhu svojho auta. Mali by existovať konkrétne pokyny o tom, ako sa správne starať o kožené čalúnenie, ako aj o výrobky, ktorým sa treba vyhnúť

Čisté kožené sedadlá do auta, krok 2
Čisté kožené sedadlá do auta, krok 2

Krok 2. Vysajte sedadlá

Vysajte všetky veľké častice nečistôt pomocou vákuovej hadice a príslušenstva alebo vysávača na mokré vysávanie. Buďte veľmi opatrní, aby ste nepoškriabali kožu. Môžete tiež použiť vzduchový kompresor na vyfúknutie nečistôt medzi trhlinami sedadla.

Čisté kožené sedadlá do auta, krok 3
Čisté kožené sedadlá do auta, krok 3

Krok 3. Odstráňte povrchové nečistoty

Ak sú vaše sedadlá skutočne špinavé, uvidíte na koži vrstvu špiny; aj zdanlivo čisté sedadlá však budú mať vrstvu špiny a špiny, ktorá sa časom nahromadí. Nastriekajte na uterák z mikrovlákna čistiaci prostriedok a utrite sedadlá. Použite čistiaci prostriedok na kožu, sedlové mydlo alebo iné jemné mydlo na kožu.

Na kožené sedačky môžete použiť komerčný čistič alebo si vyrobte vlastný: 1 misku bieleho octu a 2 diely ľanového oleja zmiešajte v miske alebo v rozprašovacej fľaši

Čisté kožené sedadlá do auta, krok 4
Čisté kožené sedadlá do auta, krok 4

Krok 4. Na hlboké čistenie kože použite kefu

Nastriekajte čistiaci prostriedok priamo na sedadlá a kožu jemne vydrhnite kefkou s mäkkými štetinami. To bude agitovať špinu a dostať ju na povrch.

Ak máte sedadlá z perforovanej kože, vyhnite sa striekaniu čistiaceho prostriedku na sedadlá. Namiesto toho nastriekajte kefu na štetiny a pomocou nej vydrhnite kožu. Potom utrite dosucha handričkou z mikrovlákna

Čisté kožené sedadlá do auta, krok 5
Čisté kožené sedadlá do auta, krok 5

Krok 5. Vyčistite sedadlá

Čistou a suchou handričkou z mikrovlákna utrite čistiaci prostriedok, ktorý ste votreli do kože. Na handričke by ste si mali všimnúť špinu, olej a špinu.

Vyčistite kožené sedadlá do auta, krok 6
Vyčistite kožené sedadlá do auta, krok 6

Krok 6. Sedadlá pravidelne čistite

Aj keď by ste svoje sedadlá mali zľahka čistiť každý mesiac, pokúste sa ich hĺbkovo vyčistiť 3 až 4 krát za rok. Možno to budete chcieť robiť častejšie, ak máte svetlú kožu alebo si začnete všímať, ako sa na nej hromadí špina.

Časť 2 z 2: Úprava sedadiel

Čisté kožené sedadlá do auta, krok 7
Čisté kožené sedadlá do auta, krok 7

Krok 1. Vyberte kondicionér na vodnej báze, s neutrálnym pH

Pozrite sa na vysokokvalitný kožený kondicionér, ktorý neobsahuje ropné destiláty, silikóny ani vosky. Cieľom kondicionéra je doplniť prírodné oleje v koži, preto si vyberte ten, ktorý obsahuje prísady najvyššej kvality. Lacnejšie kondicionéry na kožu sa môžu na koži prichytiť a môžu mať mastný povrch.

Čisté kožené sedadlá do auta, krok 8
Čisté kožené sedadlá do auta, krok 8

Krok 2. Vykonajte bodový test

Vyberte si nenápadné miesto a naneste malý kondicionér. Jemne ho votrite pomocou handričky alebo špongie z mikrovlákna. Uistite sa, že čistič nepoškodí alebo neodfarbí sedadlá.

Čisté kožené sedadlá do auta, krok 9
Čisté kožené sedadlá do auta, krok 9

Krok 3. Upravte svoje sedadlá

Naneste kondicionér na sedadlá a handričkou alebo špongiou z mikrovlákna jemne vmasírujte alebo votrite do kože. Vyhnite sa použitiu príliš veľkého množstva kondicionéra, ktorý bude sedieť na koži, takže sedadlá budú mastné alebo klzké. Ak máte pochybnosti, vezmite čistú suchú handričku z mikrovlákna a zľahka utrite kondicionované sedadlá, aby ste odstránili prebytočný kondicionér.

Postupujte podľa pokynov k produktu

Čisté kožené sedadlá do auta, krok 10
Čisté kožené sedadlá do auta, krok 10

Krok 4. Zaparkujte auto na noc v tieni alebo v garáži

Nechajte kondicionér chvíľu mimo slnka, aby mal šancu vstúpiť bez bombardovania ultrafialovým svetlom. Kondicionér nechajte odstáť aspoň jednu hodinu.

Čisté kožené sedadlá do auta, krok 11
Čisté kožené sedadlá do auta, krok 11

Krok 5. Na vyleštenie sedadiel použite handričku z mikrovlákna

Keď má kondicionér šancu vsiaknuť do kože, vezmite čistú suchú handričku z mikrovlákna a vyleštite sedadlá. Krúživými pohybmi dávajte pozor, aby ste zotreli prebytočný kondicionér.

Neupravujte svoje kožené sedadlá. Väčšina sedadiel potrebuje kondicionačné ošetrenie niekoľkokrát za rok

Video - Používaním tejto služby môžu byť niektoré informácie zdieľané so službou YouTube

Tipy

  • Čistenie a ošetrovanie kožených sedadiel vášho vozidla netrvá dlho a malo by sa to opakovať najmenej každé 3 mesiace.
  • Čistenie sedadiel je tiež nevyhnutným krokom k detailom vášho auta, najmä interiéru.

Varovania

  • Nepoužívajte na kožené sedadlá čistiaci prostriedok pre domácnosť, aj keď je zriedený. Chemikálie v takom čističi vysušia kožu, čo spôsobí jej popraskanie a dokonca aj trhanie. Môže tiež odstrániť ochranný povlak, čo spôsobí vyblednutie a otvorí kožu až k zafarbeniu.
  • Vyhnite sa kontaktu medzi určitými čistiacimi prostriedkami a inými časťami auta. V závislosti od chemikálie a časti auta môže chemikália spôsobiť poškodenie.

Odporúča: