4 jednoduché spôsoby, ako zavesiť obraz na plátno

Obsah:

4 jednoduché spôsoby, ako zavesiť obraz na plátno
4 jednoduché spôsoby, ako zavesiť obraz na plátno
Anonim

Zavesenie obrazu na plátno je jednoduché pomocou niekoľkých jednoduchých nástrojov! Či už chcete zavesiť veľký výrok vo vchode alebo malý detský obraz v rodinnej izbe, proces je stále jednoduchý a jednoduchý. Najprv vypočítajte správnu výšku stredu plátna od zeme. Potom nainštalujte buď drôtené zavesenie, alebo záves na pílové zuby, aby ste mohli plátno bezpečne zavesiť. Ak chcete jednoduchú a rýchlu metódu, môžete plátno zavesiť na klinec so širokou hlavou.

Kroky

Metóda 1 zo 4: Výpočet správnej výšky

Zaveste obraz na plátno, krok 1
Zaveste obraz na plátno, krok 1

Krok 1. Nájdite výšku stredu plátna

Plátno položte na rovný povrch a získajte meter alebo pravítko. Merajte od horného rohu plátna k dolnému rohu a napíšte meranie. Potom vezmite výšku plátna a rozdeľte ho o 2, aby ste zistili výšku stredu.

Zaveste obraz na plátno, krok 2
Zaveste obraz na plátno, krok 2

Krok 2. K výške stredu plátna pridajte 140 cm

Umelecké galérie a múzeá majú tendenciu umiestniť centrum umeleckých diel približne 140 cm od zeme, pretože je to pre priemerného človeka v úrovni očí. Zmerajte výšku stredu plátna a pridajte 140 palcov (57 palcov), aby ste určili, ako vysoko musí byť vrch plátna od zeme.

Zaveste obraz na plátno, krok 3
Zaveste obraz na plátno, krok 3

Krok 3. Označte výšku na stene pomocou ceruzky

Meracou páskou zmerajte výšku na stene, kde bude visieť obraz. Nakreslite buď malú bodku, alebo krížový tvar, ktorý vidíte jasne. Takto vysoko nad zemou musí byť vrch plátna.

  • Alternatívne môžete namiesto ceruzky použiť kriedu.
  • Snažte sa netlačiť príliš silno, pretože by ste mohli poškodiť stenu.

Metóda 2 zo 4: Pripojenie drôteného závesu

Zaveste obraz na plátno, krok 4
Zaveste obraz na plátno, krok 4

Krok 1. Zmerajte 1/3 nadol od hornej časti plátna na každej strane

Otočte plátno a položte ho na rovný povrch ako stôl. Zmerajte výšku plátna a rozdeľte ho na tretiny. Potom pomocou ceruzky označte 1/3 merania po každej zvislej drevenej nosidle. Tu pôjdu skrutky s oceľovým okom.

Predtým, ako budete pokračovať, dvakrát skontrolujte, či sú obe strany rovnomerné

Zaveste obraz na plátno, krok 5
Zaveste obraz na plátno, krok 5

Krok 2. Do každej zvislej drevenej nosnej tyče zaskrutkujte 1 skrutku z oceľového oka

Vezmite skrutku s oceľovým okom a nájdite označenie, ktoré ste práve urobili. Zatlačte skrutku s oceľovým okom do drevenej napínacej lišty, kde je označenie, a pevne ňou otáčajte, kým nebude rovná. Opakujte postup s druhou skrutkou s oceľovým okom na druhej drevenej nosnej tyči.

Dbajte na to, aby ste skrutky s oceľovým okom skrútili rovno, aby nepoškodili drevené nosníky alebo plátno

Zaveste obraz na plátno, krok 6
Zaveste obraz na plátno, krok 6

Krok 3. Odrežte kus oceľového drôtu, ktorý má šírku plátna plus 20 cm

Pomocou meracej pásky odmerajte kus oceľového drôtu a potom ho pomocou nožníc na drôty orežte na požadovanú veľkosť. Extra dĺžka drôtu je taká, aby sa dalo ľahko prevliecť cez skrutky s oceľovým okom, aby bol kábel bezpečne zavesený.

Zaveste obraz na plátno, krok 7
Zaveste obraz na plátno, krok 7

Krok 4. Oceľový drôt zauzlite cez skrutky s oceľovým okom

Prevlečte každý koniec oceľového drôtu cez skrutky s oceľovým okom a na každom konci vytvorte slučku. Každá slučka by mala vyzerať ako „6“. Potom jemne potiahnite oceľový drôt, aby ste dotiahli každý uzol. Medzi skrutkami s oceľovým okom držte oceľový drôt relatívne voľný, ale v uzloch tesný.

Zamerajte sa na to, aby bol natiahnutý oceľový drôt dostatočne voľný, aby bol stredný bod po natiahnutí smerom hore 5,1–7,6 cm pod vrcholom plátna

Zaveste obraz na plátno, krok 8
Zaveste obraz na plátno, krok 8

Krok 5. Omotajte konce oceľového drôtu okolo zaveseného drôtu

Je dôležité dostať uvoľnené konce oceľového drôtu z cesty, aby nepoškodili plátno. Každý koniec pevne splietajte okolo samotného oceľového drôtu, aby zavesenie drôtu vyzeralo úhľadne a upravene.

Zavesenie drôtu je teraz kompletné a pripravené na použitie

Zaveste obraz na plátno, krok 9
Zaveste obraz na plátno, krok 9

Krok 6. Zaveste plátno na stenu pomocou zaveseného drôtu

Na stenu vložte buď klinec alebo lepiaci háčik na obrázok. Stred drôtu zaveseného na necht alebo háčik opatrne umiestnite na zavesenie plátna. Podopierajte plátno, kým si nie ste istí, že stena a drôtené zavesenie bezpečne udrží hmotnosť.

Metóda 3 zo 4: Upevnenie vešiaka na píly

Zaveste obraz na plátno, krok 10
Zaveste obraz na plátno, krok 10

Krok 1. Vyberte správny záves na pílové pásy podľa hmotnosti plátna

Skontrolujte štítky vešiakov na pílové zuby a uistite sa, že vyberiete taký, ktorý bezpečne unesie hmotnosť plátna. Všeobecne platí, že čím väčšie plátno, tým väčší vešiak na píly budete potrebovať.

Vešiak na pílové píly nájdete online alebo v miestnom železiarstve

Zaveste obraz na plátno, krok 11
Zaveste obraz na plátno, krok 11

Krok 2. Označte stred plátna pozdĺž hornej drevenej nosnej tyče

Otočte plátno, aby ste odhalili drevené napínacie tyče, a uistite sa, že sú orientované správnym spôsobom, pričom horná drevená nosná tyč je navrchu. Mierkou alebo pravítkom nájdite stredový bod a označte to ceruzkou.

Tu pôjde vešiak na pílové listy

ODBORNÁ TIP

Peter Salerno
Peter Salerno

Peter Salerno

Installation Expert Peter Salerno is the owner of Hook it Up Installation, a professional installation company, which has been hanging art and other objects around Chicago, Illinois for over 10 years. Peter also has over 20 years of experience installing art and other mountable objects in residential, commercial, healthcare and hospitality contexts.

Peter Salerno
Peter Salerno

Peter Salerno

Odborník na inštaláciu

Skúste použiť ešte 2 vešiaky na pílové zuby, aby ste dosiahli ešte väčšiu stabilitu.

Peter Salerno, vlastník inštalácie Hook It Up, hovorí:"

Zaveste obraz na plátno, krok 12
Zaveste obraz na plátno, krok 12

Krok 3. Umiestnite stred vešiaka na pílové zuby na stredovú značku

Vyberte z balíka vešiak na pílové zuby a zarovnajte ho so stredovou značkou, ktorú ste nakreslili na drevenú nosnú tyč. Stredný bod závesu na pílovom zube je zvyčajne ľahké rozpoznať, pretože väčšina z nich má malý zárez.

Ak merací pásik alebo pravítko nemá stredový bod vešiaka na pílové zuby, nájdite ho

Zaveste obraz na plátno, krok 13
Zaveste obraz na plátno, krok 13

Krok 4. Vložte klinček do každej strany vešiaka na pílové zuby

Držte pílový vešiak na mieste opatrne a do každého z pridelených priestorov jemne vrazte klinček tak, aby sa prichytil k drevenej nosnej tyči. Uistite sa, že vešiak na pílové zuby umiestnite rovno, aby plátno správne viselo.

Vyhnite sa použitiu prílišnej sily pri zatĺkaní klincov, pretože by ste mohli poškodiť plátno

Zaveste obraz na plátno, krok 14
Zaveste obraz na plátno, krok 14

Krok 5. Zaveste plátno na stenu pomocou závesu na pílové zuby

Vložte klinec do steny alebo naneste lepiaci háčik na obrázok. Oprite vyvýšenú časť závesu pílky o necht a upravte ho, kým sa nebude cítiť bezpečne. Urobte pár krokov dozadu, skontrolujte, či je plátno rovné, a v prípade potreby ho mierne nakloňte.

Metóda 4 zo 4: Použitie klinca

Zaveste obraz na plátno, krok 15
Zaveste obraz na plátno, krok 15

Krok 1. Na najrýchlejšiu možnosť zaveste plátno pomocou širokého klinca

Jediný klinec je všetko, čo potrebujete na rýchle a jednoduché zavesenie plátna! Napriek tomu, že je táto metóda rýchla a jednoduchá, je to najmenej bezpečná možnosť, pretože neposkytuje takú oporu pre plátno ako závesný drôt alebo konzola na pílku. Toto sa odporúča iba pre malé a lacné umelecké diela.

Pokúste sa vybrať klinec, ktorý má relatívne širokú hlavu, v porovnaní s klincom s veľmi jemnou hlavou. To je bezpečnejšie, aby na ňom plátno mohlo ležať

Zaveste obraz na plátno, krok 16
Zaveste obraz na plátno, krok 16

Krok 2. Pomocou kladiva zasuňte klinec do steny

Umiestnite klinec na stenu pomocou nedominantnej ruky, aby držal na svojom mieste. Potom kladivom jemne zasuňte klinec do steny. Pokúste sa ho vložiť pod miernym uhlom nahor, aby bolo pravdepodobnejšie, že plátno zostane zaistené.

Nezabudnite, že do klinca netlučte celý klinec, pretože hlava a približne 1/3 nechtu musia zostať von, aby plátno mohlo mať oporu

Zaveste obraz na plátno, krok 17
Zaveste obraz na plátno, krok 17

Krok 3. Zaveste plátno na klinec

Umiestnite hornú drevenú nosidlovú tyč na hornú časť klinca v stene. Namierte na to, aby bol klinec v strede horného dreveného nosítka tak, aby plátno viselo rovno. Nenechajte plátno odísť, pokiaľ si nie ste istí, že klinec unesie celú váhu plátna.

Odporúča: